15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Μπλίνκεν: Άρχισαν οι παραδόσεις F16 στην Ουκρανία – «Θα ενισχύσουν την άμυνα απέναντι στη Ρωσία»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία», προς την Ουκρανία, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας σε μια εκδήλωση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. «Τα αεροσκάφη αυτά θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν, εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί ένα νέο, «απίστευτα ισχυρό» πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρίσκεται επίσης στην Ουάσιγκτον, είπε ότι αναμένει σήμερα να ληφθούν αποφάσεις για νέες παραδόσεις αεροσκαφών F-16 στη χώρα του. «Σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην Ουάσιγκτον. Θα υπάρξει, ιδίως, μια απόφαση για τα F-16 πολύ σύντομα. Αυξάνουμε τον αριθμό των αεροσκαφών που είναι διαθέσιμα για την Ουκρανία», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Λίγο αργότερα ο Ζελένσκι με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δανία και την Ολλανδία για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του με τα μαχητικά F – 16. «Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σήμα πως η προσπάθεια της Ρωσίας να τρομοκρατήσει τον Ουκρανικό λαό, τις πόλεις μας και την κοινωνία μας θα συνεχίσει να μειώνεται» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.  

I am grateful to the United States, Denmark, and the Netherlands for taking practical steps to achieve the goal of all Ukrainians: to strengthen the Ukrainian air force with F-16s.

I am grateful to Belgium and Norway for their commitment to providing us with their F-16 jets.…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 10, 2024

Υπενθυμίζεται πως η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως θα παρακολουθεί από κοντά τις διεργασίες στη σύνοδο της Ουάσιγκτον με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει πως «πρόκειται για μία συμμαχία που θεωρεί τη Ρωσία εχθρό και αντίπαλό της». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό