22.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Μόνη λύση η ολική απομόνωση για 6-10 εβδομάδες []

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Μόνη λύση για τις ΗΠΑ η ολική απομόνωση για 6-10 εβδομάδες

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνιδρητής της Microsoft έδωσε τη δική του εκτίμηση για την πανδημία Co-19. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μόνη λύση ώστε οι ΗΠΑ να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες ζωών είναι ολική απομόνωση για έξι έως δέκα εβδομάδες. Ο δισεκατομμυριούχος κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεσυνέντευξής του, προέβλεψε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν μια τόσο αυστηρή απομόνωση, θα μπορούσαν να δουν θετικά αποτελέσματα εντός 20 ημερών.

Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχασαν την κρίσιμη ευκαιρία να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό τεστ διάγνωσης του κοροναϊού -κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει τον Φεβρουάριο. Αν το τεστ είχε αναπτυχθεί, θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ώστε να αποφύγουν την ολική, παρατεταμένη απομόνωση σε εθνικό επίπεδο.

«Πραγματικά δεν υπάρχει μέση λύση. Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς “Συνεχίστε να πηγαίνετε σε εστιατόρια, να αγοράζεται σπίτια και αγνοήστε τον σωρό των πτωμάτων στη γωνία”. Είναι πολύ ανεύθυνο να υποδεικνύει κανείς στον κόσμο ότι μπορούν να ζουν σε δύο κόσμους», σημείωσε.

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διατηρήσουν σε ισχύ την απομόνωση επί του παρόντος ώστε να αποφύγουν τις ολέθριες συνέπειες που βίωσαν η Ουχάν (σ.σ. στην Κίνα) και η βόρεια Ιταλία. Την ίδια ώρα ο Γκέιτς επεσήμανε και τα θετικά της κρίσης, λέγοντας ότι η παγκόσμια εμπειρία της πανδημίας θα μας επιτρέψει να προετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι καινοτόμες πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στις πλούσιες χώρες του βόρειου ημισφαιρίου στην παρούσα φάση θα βοηθήσουν ώστε να «οχυρωθούν» οι αναπτυσσόμενες χώρες του νότιου ημισφαιρίου, οι οποίες πρόκειται να πληγούν από τον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία ύψους 97,4 δισ. δολαρίων. Έχει δωρίσει το 25% της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δωρίσει 50 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη θεραπειών κατά του Co-19.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό