22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπιλ Γκέιτς: Απάτη κρυπτονομίσματα και NFTs

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γκέιτς είχε και παλιότερα αμφισβητήσει τα κρυπτονομίσματα, αναφερόμενος μάλιστα στον μεγαλύτερο «φαν» τους, τον Ίλον Μασκ, με τον οποίον δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων…

Αν νομίζατε ότι ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι υπέρ των κρυπτονομισμάτων και των NFTs (ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία) κάνετε μεγάλο λάθος… 

«Αυτές οι τάσεις στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βασίζονται 100% στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός κροίσος στο συνέδριο TechCrunch, αναφερόμενος στην ιδέα ότι οι επενδυτές μπορούν να βγάλουν χρήματα από άχρηστα ή υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, εφόσον κάποιοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν υψηλότερη πρόσφορα. 

Ο Γκέιτς κατέστησε σαφές ότι δεν επενδύει ή σορτάρει κρυπτονομίσματα. Και χλεύασε τα Bored Apes NFTs, αστειευόμενος ότι «οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων» θα «βελτιώσουν απίστευτα τον κόσμο».

Αντίθετα, ο Γκέιτς είπε ότι προτιμά τις «ντεμοντέ επενδύσεις». «Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως μια φάρμα όπου υπάρχει παραγωγή ή μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», είπε.

Τα σχόλιά του έρχονται ενόσω το bitcoin, και άλλα κρυπτονομίσματα, καταρρέουν στις αγορές. Το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021. Από τότε, το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει χάσει τα δύο τρίτα της αξίας του, υποχωρώντας κάτω από τα 23.000 δολάρια την Τρίτη. Έχει χάσει περίπου το 25% της αξίας του από την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Coinbase ανακοίνωσε ότι απολύει το 18% των υπαλλήλων του, καθώς η αγορά ψηφιακών νομισμάτων συνεχίζει να καταρρέει.

Ο Γκέιτς είχε και παλιότερα αμφισβητήσει τα κρυπτονομίσματα, αναφερόμενος μάλιστα στον μεγαλύτερο «φαν» τους, τον Ίλον Μασκ, με τον οποίον δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων… Σε μια συνέντευξη του 2021 στο Bloomberg, ο Γκέιτς είπε ότι «είναι ένα πράγμα για τον Ίλον Μασκ και την Tesla να επενδύουν στο bitcoin, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μέσοι επενδυτές πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα». 

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι παρασύρονται σε αυτές τις μανίες, και μπορεί να μην έχουν τόσα χρήματα να διαθέσουν», είπε ο Γκέιτς. «Οπότε δεν είμαι θετικός στο bitcoin».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό