20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μπαχ: Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021 ή καθόλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να ακυρωθούν, εφόσον δεν καταστεί δυνατή η τέλεσή τους ούτε τον επόμενο χρόνο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Τον Μάρτιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισαν να μεταθέσουν τη διοργάνωση, που ήταν προγραμματισμένη για φέτος το καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας.

Λίγες ημέρες αργότερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, διευκρίνισε ότι η διεξαγωγή τους το 2021 θα είναι εφικτή μόνο αν υπάρξει έλεγχος της πανδημίας.

«Ειλικρινά το κατανοώ, γιατί δεν μπορείς να απασχολείς για πάντα 3.000 ή 5.000 άτομα σε μια Οργανωτική Επιτροπή», υπογράμμισε ο Μπαχ μιλώντας στο BBC.

«Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο ολόκληρο το αθλητικό πρόγραμμα όλων των μεγάλων ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να έχεις τους αθλητές σε αβεβαιότητα».

Ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ είπε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεσμεύτηκε για την τέλεση της διοργάνωσης ένα χρόνο αργότερα, προσθέτοντας πως είναι κατανοητό ότι χρειάζεται προετοιμασία για διάφορα σενάρια, όπως μια καραντίνα σε αθλητές.

«Τι θα μπορούσε να σημαίνει για τη ζωή σε ένα Ολυμπιακό Χωριό;» αναρωτήθηκε ο Μπαχ. «Όλα αυτά τα σενάρια εξετάζονται και γι΄ αυτό λέω ότι είναι ένα τεράστιο καθήκον, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τώρα».

«Όταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό