20.1 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ – Ανέλαβε την ευθύνη η Χεζμπολάχ – Νετανιάχου: Δεν θα τα καταφέρουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν στα καταφύγια τη Δευτέρα 14/10, καθώς ηχούν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, ως απάντηση σε βλήματα που ερρίφθησαν από τον Λίβανο, έγινε γνωστό από τον στρατό.

Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο και εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Πολίτες τρέχουν να κρυφτούν στα καταφύγια ενώ ηχούν οι σειρήνες / Reuters

Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε γνωστό πως οι σειρήνες ήχησαν κυρίως στο Τελ Αβίβ, οικονομικό κέντρο της χώρας, διευκρινίζοντας πως «έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που επλήγησαν από συντρίμμια των ρουκετών».

Πολίτες στο Ισραήλ πέφτουν στο έδαφος ενώ ακούγονται οι σειρήνες / Reuters

Οι ρίψεις αυτές έλαβαν χώρα την επομένη ενός πλήγματος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ προς τη Χάιφα (βόρεια), που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της φονικότερης επίθεσης εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στον νότιο Λίβανο, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τραυματίστηκε μια ανήλικη

Ένα 17χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από το πυραυλικό μπαράζ που εξαπολύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Χεζμπολάχ.

Παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει αρχικά ότι η επίθεση δεν προκάλεσε άμεσες απώλειες, το Ιατρικό Κέντρο Wolfson στην πόλη Χολόν σε ενημέρωση του δήλωσε ότι ένα 17χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με τραύματα στο σώμα από θραύσματα

Το νοσοκομείο σημειώνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Νετανιάχου: Πολεμάμε τον άξονα του κακού του Ιράν

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφτηκε την εκπαιδευτική βάση Γκολάνι στην οποία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις στρατιώτες το βράδυ της Κυριακής.

Μιλώντας σε στρατιώτες υποσχέθηκε να συνεχίσει να χτυπά την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανική τρομοκρατική ομάδα σε όλα τα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού.

«Πολεμάμε ενάντια στον άξονα του κακού του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά», είπε ο Νετανιάχου. «Δεν θα τα καταφέρουν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε. Το τίμημα είναι οδυνηρό  αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα — και θα συνεχίσουμε να τα πετυχαίνουμε».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου — συμπεριλαμβανομένου της Βηρυτού», λέει, αφού δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ανέφεραν ότι είχε δώσει εντολή στον Ισραηλινό Στρατό να χτυπήσει την πρωτεύουσα του Λιβάνου κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον.

Ανέλαβε την ευθύνη η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε μια «μεγάλη ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο στον Λίβανο με τη φιλοϊρανική οργάνωση.

Στην ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ λέει ότι απάντησε στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

Την επομένη της επίθεσης με drone, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις στρατιώτες κοντά στη Χάιφα, τη μεγάλη πόλη στο βόρειο Ισραήλ, η Χεζμπολάχ έκανε γνωστό πως εμπλέκεται σε χερσαίες μάχες με Ισραηλινούς στρατιώτες στον νότιο Λίβανο και ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών σε πόλεις του βόρειου και κεντρικού Ισραήλ.

Συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο ασφαλείας στο στρατιωτικό αρχηγείο της Κίργια στο Τελ Αβίβ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Times of Israel.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να επιμένει ότι θα απαντήσει στο Ιράν στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους πριν από δύο εβδομάδες.

«Μη στοχοποιείτε τη UNIFIL» – Οργή Ευρωπαϊκών κρατών κατά Ισραήλ

Οι ισραηλινές επιθέσεις στην ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) είναι αντίθετες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, τόνισαν σήμερα σε κοινή δήλωσή τους η Ιταλία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Οι τέσσερις χώρες επανέλαβαν ότι η UNIFIL έχει διαδραματίσει «ουσιαστικό σταθεροποιητικό ρόλο» στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ και οι άλλες πλευρές θα έπρεπε να διασφαλίζουν την ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων ανά πάσα στιγμή.

Η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL, στην οποία μετέχουν εκατοντάδες Ευρωπαίοι στρατιώτες, έχει δηλώσει ότι έχει δεχθεί επανειλημμένως επίθεση από τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες ημέρες. Το Ισραήλ ζήτησε από τον ΟΗΕ να απομακρύνει τους κυανόκρανους από την περιοχή καθώς έχει βάλει στο στόχαστρό του τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

«Φύγετε όσο είναι καιρός» προτρέπουν οι ΗΠΑ τους πολίτες τους στον Λίβανο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/10, ζητά από τους πολίτες της που κατοικούν στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο είναι καιρός

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πολίτες πρέπει να αναχωρήσουν «τώρα», προσθέτοντας ότι οι πρόσθετες πτήσεις που ναύλωσε η πρεσβεία για τους πολίτες της δεν θα συνεχιστούν επ’ αόριστον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό