24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μπαλάκι» το νομοσχέδιο με το Τέλος Ταξινόμησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαμαρτύρονται έντονα οι έμποροι αυτοκινήτων
Οι ρυθμίσεις της Πολιτείας σχετικά με το Τέλος Ταξινόμησης των αυτοκινήτων, καθυστερεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη, γεγονός που προκαλεί την διαμαρτυρία των εμπόρων του κλάδου, που δημοσίευσαν το εξής δελτίο Τύπου:
«Ο εμπαιγμός της Πολιτείας στους επαγγελματίες του κλάδου του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου συνεχίζεται… Την ώρα που χιλιάδες έμποροι αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο χρεωκοπίας, μάταια περιμένουν μήνες τώρα τη διαβόητη διάταξη με την οποία θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης που θα έδινε μια ανάσα στην αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κλάδος πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει από την δεκαετή οικονομική κρίση, ήρθε και η υγειονομική κρίση που δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα σε έναν χώρο που βρίσκονταν ήδη στο χείλος του γκρεμού. Άλλωστε μια ώθηση στην αγορά του αυτοκινήτου θα τόνωνε άμεσα τα κρατικά έσοδα και την πολύπαθη ελληνική οικονομία.
Δυστυχώς παρά την πολύμηνη αναμονή, τα αδιάκοπα αιτήματα του ΣΕΕΑΕ που έφτασαν μέχρι και τον Πρωθυπουργό της χώρας και τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη όλο αυτό το καιρό, το μόνο που εισπράττουμε είναι υποσχέσεις… Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες με τους φορείς του κλάδου αυτοκινήτου από τον Σεπτέμβριο του 2019 και από το Νοέμβριο του περασμένου έτους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών φέρεται να «καταθέτει» την επίμαχη διάταξη από μέρα σε μέρα…

Μάλιστα πριν λίγες ώρες στα διαδίκτυο δημοσιεύθηκε η επίμαχη διάταξη με τις αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης με αποτέλεσμα η ήδη προβληματική αγορά να έχει «παγώσει» εντελώς αναμένοντας την κατάθεσή και εφαρμογή της. Ο ΣΕΕΑΕ μόλις διαπίστωσε πως το νομοσχέδιο έχει πλέον διαρρεύσει στο διαδίκτυο επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η απάντηση ήταν παρόμοια με εκείνη που παίρνει από το Νοέμβριο του 2019!
Ότι δηλαδή η διάταξη θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…
Η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Ο ΣΕΕΑΕ κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της να δώσουν επιτέλους μια υπεύθυνη και σαφή απάντηση σχετικά με τις αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης και να δρομολογήσουν την ΑΜΕΣΗ ψήφιση της σχετικής διάταξης, καθώς η αγορά «πνέει τα λοίσθια» οδηγώντας τους επαγγελματίες του κλάδου, τις οικογένειές τους αλλά και όσους εργάζονται στις εκθέσεις αυτοκινήτων σε απόγνωση με τα λουκέτα πλέον να είναι προ των πυλών!
Άλλωστε η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης αποτελεί μονόδρομο για την χώρα μας και οι συνεχείς καθυστερήσεις στην αλλαγή του είναι μάταιες, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ενημερωθεί για την υπάρχουσα φορολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και έχει ήδη δρομολογηθεί άλλη μια ντροπιαστική καταδίκη εις βάρος της χώρας μας λίαν συντόμως…»
Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό