24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπακογιάννη: Την Πέμπτη η ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη, «για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του» προανήγγειλε, με ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter), η πρόεδρος της επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Η πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 θα συγκληθεί η επιτροπή, για ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του».

Ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική ζήτησε από τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι επίσημη ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητεί «άμεση και επίσημη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη για τα γεγονότα που αφορούν στην πορεία και στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, μετά και τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ερντογάν».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, προκαλούν έντονη ανησυχία». Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει πως «απαιτείται συνεκτική εθνική στρατηγική, διαφάνεια και ενημέρωση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό