22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Περιμένω αύξηση της έντασης από την Τουρκία κυρίως σε Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας, κυρίως στην Κύπρο εξέφρασε μιλώντας στο πρωί στους «Αταίριαστους» η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχει ενοχληθεί και από την ελληνογαλλική συμφωνία και με τη συμφωνία που υπογράφει στις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας»,σχολίασε η κ. Μπακογιάννη για τη στάση του Τούρκου προέδρ0υ

«Η ιστορία ότι ο Ερντογάν προχωράει με τα Βαρώσια, είναι κάτι που δεν θα μείνει αναπάντητο από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι»

Όπως εξήγησε η ίδια, ο Τούρκος πρόεδρος είναι σε κατάσταση τεράστιου εκνευρισμού και όταν είναι έτσι προσθέτει σε λάθη καθημερινά.

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η Ελλάδα είναι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και οι ερμηνείες είναι ερμηνείες που δίνονται από όλο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα ειναι θωρακισμένη σε επίπεδο συμφωνιών και συνεργασίων με ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση παρακολουθούμε τις εξελίξεις με την Τουρκία», πρόσθεσε.

«Δεν είχε αποτελέσματα η εθνικιστική έξαρση του Ερντογαν, τα δημοσκοπικά αποτελέσματα ειναι θλιβερά γιατί στην πράξη ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα δικά του προβλήματα. Δεν υπάρχει κανένας δείκτης ασφάλειας για τον τουρκικό λαό».

Και επισήμανε: «Ο εθνικισμός δεν ταϊζει και αυτό το βλέπει και θα το δει καθαρότερα ο Ερντογάν».

Χαρακτήρισε ανησυχητικό ότι σε αυτή τη φάση οι εσωτερικές διαμάχες στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει τον πολιτικό πολιτισμό, τον οποίο στην Ελλάδα ευτυχώς ακόμα έχουμε. «Είναι πρωτόγνωρο όσα λέγονται από κυβέρνηση και αντιπολίτευση», δήλωσε.

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι η πίεση στον Ερντογάν είναι πολύ μεγάλη και έχει αρχίσει η κουβέντα για τη διαδοχή. Αυτό συν τα υπόλοιπα θέματα δημιουργεί εκνευρισμό στην Τουρκία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι η  Συρία γιατί συγκρούεται με ΗΠΑ και Ρωσία και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο έχοντας απέναντι του το σύμπαν.

Η κ. Μπακογιάννη συνέστησε ψυχραιμία και θα δούμε πώς θα το πάει, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η χώρα μας έχει θωρακιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και οι Έλληνες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς και αισιόδοξοι.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Για τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Πόστευα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε μια κριτικη για την τιμή των όπλων (αντιπολιτευτικών) , καθώς όπως εξήγησε οι ανθρωποι έχουν κυβερνήσει και ξέρουν ότι ειναι ότι καλυτερο μπορούσε να έχει η Ελλάδα»

Και συμπλήρωσε: «Τό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πάει αντίθετα και στην άποψη της πλειοψηφίας Ελλήνων, δείχνει ότι υπάρχει τεράστια κρίση στρατηγικής στον ΣΥΡΙΖΑ και απομάκρυνσης από την πραγματικότητα» 

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις και την πρόταση για εξεταστική, απάντησε ότι «έαν κατέβουμε σήμερα στην Ομόνοια και ρωτήσουμε έναν άνθρωπο ότι κοιμάται και ξυπνάει και το πρόβλημα του είναι οι δημοσκοπήσεις να μου τρυπήσετε τη μύτη» 

«Ελάτε να κάνετε εξεταστική για χίλια πράγματα, αλλά σοβαρά τώρα για το θέμα των δημοσκοπήσεων που αφορά δημοσιογράφους και πολιτικούς;», διερωτήθηκε. 

«Είναι θέμα ποιότητας δημοκρατίας βεβαίως, η πραγματικοτητα όμως ειναι ότι οταν ακούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει για μια εταιρεία δείχνει ότι οι υπόλοιπες δεν ειναι χειραγωγημένες, ενώ η εικόνα είναι κοινή σε όλες τις δημοσκοπικές εταιρείες» 

Εάν την αμφισβητούν, να ζητήσουν εκλογές, σχολίασε η κ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ανά πάσα στιγμή.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βρει καμιά γραμμή επαφής με την κοινωνία, κατέληξε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα υγείας της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην είναι σοκαρισμένος. Οι ευχές και οι προσευχές ειναι μαζί της στον πιο δύσκολο αγώνα. Η επιστήμη με όλα τα όπλα θα την καταστήσει νικήτρια. Τέτοια γεγονότα δείχνουν ότι οι πολιτικές διαφορές είναι τόσο μικρές στα μεγάλα και  τα μεγάλα είναι η ζωή. Δεν ειναι τυχαίο ότι όλοι απο τα πολιτικά φάσματα προσεύχονται για τη Φώφη»

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό