12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μουρίνιο στη Ρώμη – Προπονητής

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μουρίνιο απέτυχε παταγωδώς στην Τότεναμ. Απολύθηκε από τον Λίβι. Ο ιδιοκτήτης των σπερς δεν λογάριασε ούτε την παχυλή αποζημίωση. Ήθελε απλά να απαλλαγεί από τον Πορτογάλο. Και εκεί που όλοι περίμεναν από τη νέα αγωνιστική χρονιά να δούνε που θα πάει ο Μουρίνιο, ήρθε η ανακοίνωση ότι έκλεισε στη Ρόμα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα επηρεάσει αυτή η κίνηση τις αποδόσεις της Interwetten για τη νέα Serie A! 

Είναι γεγονός λοιπόν. Ο Ζοσέ επιστρέφει στο Καμπιονάτο, εκεί όπου με την Ίντερ κέρδισε τα πάντα τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Ας τους δούμε λοιπόν.

Οι νικητές

Ζοσέ Μουρίνιο: Καταρχάς ο ίδιος. Βρήκε δουλειά σε κορυφαίο πρωτάθλημα, σε μία ομάδα που διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και κάποιες φορές ακόμη και τον τίτλο. Και τη βρήκε μόλις δύο εβδομάδες μετά από μία απόλυση σε μία δουλειά στην οποία απέτυχε με εμφατικό τρόπο, τόσο ως αποτελέσματα, όσο και ως ποδόσφαιρο που έβγαλαν οι παίκτες του στο χορτάρι.

Κρις Σμόλινγκ: Ο Άγγλος αμυντικός επικρίθηκε πολλές φορές από τον Μουρίνιο στην κοινή τους παρουσία στο Μάντσεστερ και στη Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος σχολίασε πολλάκις ότι ο Σμόλινγκ δεν δίνει τα πάντα στο γήπεδο, ότι δεν παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Και ποια ήταν η στάση του Σμόλινγκ; Να αποθεώνει τον προπονητή του λέγοντας ότι είναι ο κορυφαίος επαγγελματίας με τον οποίο έχει συνεργαστεί, πως για να τα λέει αυτά κάτι περισσότερο ξέρει και ότι ο ίδιος θα προσπαθήσει να γίνει καλύτερος. Η μοίρα τα φέρνει να συναντηθούν στη Ρώμη με τον Σμόλινγκ να έρχεται από μία εξαιρετική χρονιά και με τον Μουρίνιο να αρέσκεται να έχει πάντα στο ρόστερ του μεγάλα κορμιά στην άμυνα. Μάλλον ήρθε η ώρα γύρω από τον Σμόλινγκ να χτιστεί η άμυνα της Ρόμα και ο ίδιος ο Μουρίνιο να προσπαθήσει να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του αρχίζοντας από τις καλές σχέσεις με τους παίκτες του. 

Οι χαμένοι

Πέδρο: Ο Ισπανός δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον Μουρίνιο στην Τσέλσι. Και λίγο πριν φύγει ο Πορτογάλος από το Λονδίνο ούτε η Τσέλσι τα πήγαινε καλά. Κάπως έτσι ήρθε η απόλυση για δεύτερη φορά από το Στάμφορντ Μπριζ. Όταν ο Μουρίνο έφυγε λοιπόν, ο Πέδρο δήλωσε: «Όλα ήταν λάθος, η αγωνιστική τακτική, το κλίμα, η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή, τίποτα δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά». Είναι αυτό που λέμε ότι μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ο Πέδρο τώρα θα πρέπει να παίξει ξανά υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο και δεν του δίνουμε και πολλές ελπίδες να παραμείνει για πολύ στην Αιώνια Πόλη. Ίσως δεν θα το θέλει και ο ίδιος. 

Χένρικ Μικχιταριάν: Ο Αρμένιος ξεκίνησε ιδανικά τη συνεργασία του με τον Μουρίνιο. Σκόραρε μάλιστα και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που κατέκτησαν οι κόκκινοι διάβολοι. Την επόμενη χρονιά όμως τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν επικίνδυνα. Ο Μουρίνιο άφηνε στον πάγκο των Αρμένιο άσο και οι μουρμούρες έγιναν παράπονα και τα παράπονα μετετράπησαν σε δημόσια σχόλια. Ο Μούρινιο είχε πει: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του. Άρχισε καλά τη σεζόν, αλλά μετά έχει εξαφανιστεί, δεν προσφέρει τίποτα». Βαριές δηλώσεις από τον Πορτογάλο.Ο Μικχιταριάν απήντησε ότι είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις με τον Μουρίνιο και με τις απαιτήσεις που έχει. Παραδέχτηκε ότι είναι νικητής από τη φύση του, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι η συνεργασία μαζί του είναι πολύ δύσκολη.

Εν κατακλείδι

Όπου πηγαίνει ο πρώην «special one» οι ανακατατάξεις είναι δεδομένες. Ήδη προσπαθεί να πάρει στη Ρόμα το αγαπημένο του παιδί από την Τότεναμ, τον Χόιμπιεργκ. Και ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι ο Πορτογάλος δεν ξεχνά και τα καλά και τα άσχημα που έχει περάσει με κάποιους παίκτες. Ο νοών νοείτω…

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό