21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Φανταστικές Ισπανία, Ιαπωνία, τυχερό το Βέλγιο – Το πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Μουντιάλ 2022: Η εκπληκτική Ιαπωνία σόκαρε τη Γερμανία, την οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή. Η φανταστική Ισπανία, ισοπέδωσε την Κόστα Ρίκα με 7-0. Το Βέλγιο με κορυφαίο τον Κουρτουά και σκόρερ τον Μπατσουαγί νίκησε 1-0 τον αξιόμαχο Καναδά. Άνοστο 0-0 ανάμεσα σε Μαρόκο και Κροατία. Δείτε το πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ 2022 είχε θύμα τη Γερμανία.

Η εκπληκτική Ιαπωνία με ανατροπή νίκησε τα «πάντσερ» με 2-1 και πλέον οι Γερμανοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού αν δεν νικήσουν την Ισπανία, τότε κινδυνεύουν με αποκλεισμό στη φάση των ομίλων. 

Ο Γκιντογκάν άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 33΄, αλλά ο Ντοάν στο 75′ ισοφάρισε και στο 84′ ο Ασάνο υπέγραψε την τρομερή ανατροπή για την Ιαπωνία.

Ισοπεδωτική Ισπανία

Η Ισπανία δεν άφησε την ήττα της Γερμανίας ανεκμετάλλευτη. Διέλυσε 7-0 την Κόστα Ρίκα κι επιβεβαίωσε παρά τα αρκετά νέα παιδιά ότι είναι στα φαβορί για τον τίτλο. Τα γκολ για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε πέτυχαν οι Όλμο (11′), Ασένσιο (21′), Φεράν Τόρες (30′ πεν, 54′), Γκάβι (75′), Σολέρ (90′), Μοράτα (92′).

Σωτήρες Κουρτουά, Μπατσουαγί

Το Βέλγιο ξεκίνησε νικηφόρα στο Μουντιάλ, αλλά χρωστάει πολλά στον Κουρτουά. Ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, απέκρουσε το πέναλτι του Ντέιβιτς μόλις στο 10′. Έκανε κι άλλες επεμβάσεις, ο φοβερός Καναδάς δεν βρήκε γκολ στο πρώτο εξαιρετικό ημίχρονο που είχε και τιμωρήθηκε από τον Μπατσουαγί στο 44′, ο οποίος υπέγραψε το τελικό 1-0. Σε ματς που οι τελικές ήταν 7 για τους νικητές και 21 για τους ηττημένους! Το Βέλγιο, λοιπόν, δεν έπεισε και με ανάλογη εικόνα δεν είναι εύκολη η πρόκριση ή έστω η πρωτιά.

«Σούπα»

Το χειρότερο ματς του Μουντιάλ έως τώρα έγινε ανάμεσα σε Μαρόκο και Κροατία. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και με ελάχιστες φάσεις έμειναν στο 0-0. Έτσι, όπως παρουσιάστηκε, μάλιστα, ο Καναδάς με το Βέλγιο, η πρόκριση θα είναι θρίλερ.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Μουντιάλ 2022:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό