21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Τέλος ο Λουίς Ενρίκε από την Ισπανία – Νέος τεχνικός ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε

Ειδήσεις Ελλάδα

Μουντιάλ 2022: Αλλαγή φρουράς στο τιμόνι της εθνικής Ισπανίας, με τον Λουίς Ενρίκε να αποχωρεί.

Έκλεισε οριστικά ο κύκλος του Λουίς Ενρίκε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας. Ο 52χρονος προπονητής αποτελεί παρελθόν από τη «ρόχα», μετά τον άδοξο αποκλεισμό της από το Μαρόκο, στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022, κι ενώ το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος του χρόνου.

Ο άλλοτε τεχνικός της Μπαρτσελόνα ανέλαβε την εθνική Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αποχώρησε προσωρινά τον Μάρτιο του 2019, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας της κόρης του (η οποία τελικά «έφυγε» από τη ζωή), και επέστρεψε το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Υπό τις οδηγίες του, οι Ίβηρες έφτασαν ως τα ημιτελικά του περσινού Euro και στον τελικό του Nations League, όμως ο αποκλεισμός από το Μαρόκο και η εμμονή του Λουίς Ενρίκε στην ανούσια κατοχή μπάλας έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους.

? OFICIAL | La @RFEF agradece a @LUISENRIQUE21 su trabajo al frente de la @SEFutbol

? https://t.co/6Cib6cpJ1l#GraciasLuisEnrique pic.twitter.com/wkAIMu2utd

— RFEF (@rfef) December 8, 2022

Διάδοχός του είναι ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε, ο οποίος εργαζόταν ως προπονητής στην εθνική Ελπίδων της Ισπανίας. Ο 61χρονος τεχνικός έχει να επιδείξει αρκετές επιτυχίες στις μικρές εθνικές των «φούρια ρόχα». Το 2015 κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Κ19, το 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες με την Κ18.

Το 2019 κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Ελπίδων, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο με την ολυμπιακή ομάδα το 2021.

? OFICIAL | La @RFEF confía en Luis de la Fuente como nuevo seleccionador nacional @SEFutbol

✏️ La junta directiva debe aprobar el nombramiento el próximo lunes

? https://t.co/Pj4Wf6McMx#VamosEspaña pic.twitter.com/V3iIvR5EUx

— RFEF (@rfef) December 8, 2022



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό