16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022, Ουρουγουάη – Νότια Κορέα: Σουάρες και Σον κυνηγούν το ρεκόρ για τη χώρα τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα για την πρώτη αγωνιστική στον όγδοο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Δείτε ενδιαφέροντα facts για το παιχνίδι με τη βοήθεια της Opta.

Η Ουρουγουάη και η Νότια Κορέα κοντράρονται στο Education City Stadim (24/11, 15:00, ANT1/ANT1+, LIVE SPORT24) για την πρώτη αγωνιστική στον όγδοο όμιλο στο Μουντιάλ του Κατάρ, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα μονομαχία.

Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts για τους δύο αντιπάλους

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ουρουγουάη έχει νικήσει και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, 1-0 στον όμιλο του 1990 και 2-1 στους 16 το 2010, με δύο γκολ του Σουάρες.

Αυτό θα είναι το 14ο Μουντιάλ για την Ουρουγουάη και τέταρτο συνεχόμενο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Ουρουγουάη συμμετέχει σε τέσσερα σερί Παγκόσμια Κύπελλα μετά το σερί από 1962 ως το 1974.

Η Ουρουγουάη έχει μόνο μία νίκη σε τελευταία επτά εναρκτήρια παιχνίδια της στο τουρνουά (τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες) και αυτή ήρθε στο τελευταίο Μουντιάλ, όταν νίκησε την Αίγυπτο. Παρόλα αυτά, η Ουρουγουάη έχει περάσει στα νοκ-άουτ σε πέντε από αυτά τα Παγκόσμια Κύπελλα.

Αυτό θα είναι το 11ο τουρνουά για τη Νότια Κορέα, που έχει τις περισσότερες παρουσίες ανάμεσα στις ασιατικές ομάδες. Θα είναι μάλιστα το 10ο σερί τουρνουά και μόνο η Βραζιλία, η Γερμανία, η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν μεγαλύτερα σύγχρονα σερί.

Ουρουγουάη – Νότια Κορέα στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Οι μισές νίκες της Νότιας Κορέας στη διοργάνωση ήρθαν στο τουρνουά του 2002, όταν ήταν οικοδέσποινα μαζί με την Ιαπωνία. Στα άλλα εννέα Μουντιάλ που έχει συμμετάσχει, η Νότια Κορέα έχει σε 27 αγώνες μόλις τρεις νίκες, επτά ισοπαλίες και 17 ήττες.

Ανάμεσα στις 22 χώρες που έχουν παίξει τουλάχιστον 30 ματς σε Μουντιάλ, η Κορέα έχει το χαμηλότερο ποσοστό νικών, μόλις 18%, αφού έχει νικήσει μόνο σε έξι από τα 34 παιχνίδια που έχει δώσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ουρουγουάη είναι η μοναδική ομάδα που έχει δύο παίκτες, Σουάρες και Καβάνι, που έχουν σκοράρει και στα τρία τελευταία Μουντιάλ. Ο Σουάρες θέλει ένα γκολ για να φτάσει τα εννέα και πιάσει τον Όσκαρ Μιγκές στην πρώτη θέση των σκόρερ της χώρας στη διοργάνωση.

Αυτό θα είναι το πρώτο Μουντιάλ μετά το 2002 που η Ουρουγουάη δεν θα έχει προπονητή τον Όσκαρ Ταμπάρες, που ήταν στον πάγκο στα τελευταία 16 παιχνίδια της χώρας στη διοργάνωση.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ουρουγουάης τον Δεκέμβριο του 2021 και αυτό θα είναι το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του.

Ο Σον έχει την ευκαιρία να βρει δίχτυα σε τρίτο Μουντιάλ, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε το 2018 και το ένα που έβαλε το 2014. Αν το πετύχει, θα επαναλάβει το κατόρθωμα του Παρκ, που είχε σκοράρει για την Κορέα στα Παγκόσμια του 2002, 2006 και 2010.

Αυτό θα είναι το δεύτερο Μουντιάλ του Πάολο Μπέντο. Ήταν στον πάγκο της Πορτογαλίας το 2014, όταν απέτυχε να περάσει στη φάση των νοκ-άουτ, με μία νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα στον όμιλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό