27.1 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρωματικά μπαχαρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα σας προτείνουμε να φιτάξετε μοσχαράκι κοκκινιστό με κόκκινο κρασί και αρωματικά μπαχαρικά.

Υλικά

600- 700 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο1 κ. σ. ντοματοπελτέ400 ml κόκκινο κρασί400 ml ζωμό βοδινού1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού2- 3 στικς κανέλα4- 5 σπόρους γαρύφαλλο4- 5 κόκκους μπαχάριΑλάτι και πιπέρι, κατά βούλησηΦύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα.

Προσθέστε τα κομμάτια μοσχαριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, τον ζωμό βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 1,5- 2 ώρες, μέχρι το μοσχαράκι να μαγειρευτεί και να γίνει μαλακό.

Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο, αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες, ή ψωμί για να απολαύσετε την υπέροχη σάλτσα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό