20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μονή Πετράκη: Σοκ από την επίθεση με βιτριόλι εναντίον επτά Μητροπολιτών

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πάγωσε» η χώρα στο άκουσμα της είδησης για επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον αρχιερέων στην Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsit.gr, ένας ιερέας για τον οποίο είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο, φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ιερέας φέρεται να καθαιρέθηκε «μπούκαρε» σε αίθουσα και επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων, ενώ συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο.

Οι τραυματίες όπως προαναφέραμε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως οι επτά είναι Μητροπολίτες και ο όγδοος ένας ειδικούς φρουρός.

Αρχικά και οι επτά Μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών θα μεταφερθούν στο Γεννηματάς και δύο στο ΚΑΤ.

Click4more: Μονή Πετράκη: Για σοβαρότατη υπόθεση καθαιρέθηκε ο δράστης – Έτσι έγινε η επίθεση με το καυστικό υγρό

Τραυματίες είναι ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος -ο οποίος είναι και ο πιο σοβαρά τραυματισμένος, με πρόβλημα στο μάτι- ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος, και οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσάνδρειας, Ζακύνθου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός και δύο δικηγόροι (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά τους τραυματίες).

Οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Δρυϊνουπόλεως και Γουμενίσσης θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μητροπολίτης Άρτης δεν μετέβη καν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο καθώς δεν είχε σοβαρά τραύματα και θα πάρει εξιτήριο, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την Μονή Πετράκη

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας που επιτέθηκε με το καυστικό υγρό είναι από την Βέροια, ο οποίος είχε παραπεμφθεί από τον Μητροπολίτη Βέροιας για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ μεταφέρθηκε άμεσα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Click4more: Μονή Πετράκη – Ιερώνυμος: Απελπισία και εκδικητικότητα του δράστη

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβη ήδη στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, ενώ στο πλευρό του ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – Γιάννα Σουλάκη – Λευτέρης Σουχάιμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό