16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση μοναχοί – Απειλούν να βγάλουν στη φόρα εκκλησιαστικά σκάνδαλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αντεπίθεση βγαίνουν οι μοναχοί της μονής Αββακούμ στην Κύπρο και ετοιμάζονται να βγάλουν βιβλίο. Οι μοναχοί, που καθαιρέθηκαν για το σκάνδαλο και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις, οικονομικά παραπτώματα και «μαϊμού» θαύματα απειλούν να βγάλουν στη φόρα εκκλησιαστικά σκάνδαλα.

Πρόκειται για το πιο φημισμένο μοναστήρι της Κύπρου. Οι μοναχοί που ήταν εκεί είχαν καταφέρει να μαγνητίσουν ακόμη και επιφανείς επιχειρηματίες, μέχρι που άρχισαν οι καταγγελίες για όργια, παρενοχλήσεις, απάτες και ξύλο εντός της μονής. Οδηγήθηκαν στο συνοδικό δικαστήριο, ο ηγούμενος προφυλακίστηκε, οι πέντε μοναχοί τέθηκαν σε αργία και καθαιρέθηκαν και είναι αντιμέτωποι τώρα με ποινικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, αρνούνται τα πάντα και φέρονται να βάζουν στο κάδρο τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας. Τι λένε; Ότι όλα γίνονταν με τις ευλογίες του. Μάλιστα ετοιμάζονται να βγάλουν βιβλίο, με διαλόγους φωτιά από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Μητροπολίτη, που είχαν – όπως λένε – άσεμνο περιεχόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό