35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επισφραγίζοντας τη συνέχιση της σύμπραξης των δύο φορέων.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνη Αυγερινού, του Προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου κ. Δημήτρη Πασσά και του Γενικού Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Ιωάννη Καπλάνη. Η διάρκεια της παρούσας προγραμματικής σύμβασης είναι διετής.

Το σύμφωνο συνεργασίας των δύο πλευρών αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην υγειονομική/διασωστική κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, σε θεατές, καλλιτέχνες και προσωπικό του Φεστιβάλ, με τη σωστή και ασφαλή παροχή Πρώτων Βοηθειών από εξειδικευμένα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. (εθελοντές διασώστες) σε όλες τις εκδηλώσεις του 2024 και του 2025 στους χώρους τέλεσής τους ή/και σε όποιον άλλον χώρο λειτουργικής αρμοδιότητας του Φεστιβάλ, στον οποίο ενδεχομένως ανακύψει συναφής ανάγκη.

Από την πλευρά του, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αναλαμβάνει την παροχή του κατάλληλου φαρμακευτικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υγειονομική κάλυψη των παραστάσεων και συναυλιών του καλλιτεχνικού του προγράμματος, καθώς και τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δράσης και του έργου των ακούραστων εθελοντών του Ε.Ε.Σ.

Με τη σπουδαία αυτή συνεργασία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στη διεξαγωγή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της χώρας, ενισχύοντας περαιτέρω τις ενέργειες της Διοίκησης του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τη δημιουργία ενός απόλυτα ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για το κοινό, τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό