15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν ο Ν. Δένδιας και ο ΥΠΕΞ της Αρμενίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας και οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί. Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας- Αρμενίας, περιλαμβανομένων των τριμερών σχημάτων συνεργασίας για θέματα διασποράς ( Ελλάδα-Αρμενία-Κύπρου), οι εξελίξεις στον Καύκασο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η Ανατολική Μεσόγειος.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το παραδοσιακά υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, με βάση τους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας «χαιρέτισε την άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Πάρης Βλαχάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό