18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιχαηλίδου: Tα μέτρα είναι έκτακτα, αναγκαία και προσωρινά – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για τις εξελίξεις στα εργασιακά, τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και τα ποσοστά ανεργίας που έχουν καταγραφεί για το μήνα Απρίλη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η αύξηση της ανεργίας είναι ανησυχητική, ωστόσο καθώς η οικονομική δυσκολία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι μήνες που έρχονται σε μια γέφυρα «από την άμυνα για την υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο».

Ένταση έξω από μπαρ στη Θεσσαλονίκη – Συνωστισμός για take away ποτό

Στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η διασφάλιση των μισθών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η κυρία Μιχαηλίδου μίλησε για το πρόγραμμα «Συνεργασία», το οποίο θα καλύψει μέχρι και το 60% της διαφοράς μεταξύ της αμοιβής προ κορωνοϊού και μετά, διασφαλίζοντας τον κατώτατο μισθό και παρατείνοντας όλα τα επιδόματα ανεργίας.

Επιβεβαίωσε πως η αγορά εργασίας και η οικονομία καλύπτονται μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ η επόμενη περίοδος θα βασιστεί στα επιδημιολογικά στοιχεία. «Είναι μια δυναμική κατάσταση στην οποία προσαρμοζόμαστε, βλέποντας και κάνοντας», δήλωσε η υφυπουργός.

Μίλησε για την εποχική απασχόληση και πώς αυτή θα αντιμετωπιστεί, αλλά και για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία θα πάρουν παράταση για όσο χρειαστεί.

Για τα σενάρια περί νομιμοποίησης των μέτρων στην περίοδο της καραντίνας, τόνισε πως «τα μέτρα είναι έκτακτα, αναγκαία και απολύτως προσωρινά».

«Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε την αγορά εργασίας για την περίοδο της πανδημίας, να συγκρατήσουμε το κύμα απολύσεων και να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα με πλήρη σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε τέλος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα οποία έχουν τριπλασιαστεί και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία αναμένονται άμεσα.

Οταν η Πρόεδρος συνάντησε τον Τσίπρα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό