23.8 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Μιλένα Αποστολάκη: Η στόχευση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμμαχίες με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , Μιλένα Αποστολάκη  μίλησε στην ΕΡΤ για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ  αλλά και για την απόφαση που έλαβε να μπει στην «κούρσα».

«H απόφασή μου υπαγορεύτηκε από την ευθύνη να συμβάλω σε έναν, κατά την άποψή μου, αναγκαίο στόχο, αναγκαίο όχι για τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά έναν αναγκαίο στόχο για τη χώρα. Να γίνει δηλαδή και στην Ελλάδα αυτό που έζησε και ζει η Βρετανία αυτή τη στιγμή με την επάνοδο των Εργατικών, 14 χρόνια μετά την τελευταία διακυβέρνησή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ένας προοδευτικός πολιτικός φορέας, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τους πολίτες να ζητούν πολιτική αλλαγή, δεν υπάρχει φορέας για να υποδεχτεί αυτό το αίτημα.

Η Μιλένα Αποστολάκη μίλησε για αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας και είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα πρόσωπο στο οποίο θα πρέπει όλοι να πιστώσουν ότι κατοχύρωσε για το ΠΑΣΟΚ τη στρατηγική της αυτονομίας απέναντι σε πολλούς που προσπαθούσαν να μονιμοποιήσουν το χαρακτήρα του μικρού χρήσιμου εταίρου.

Η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκη έκανε μια πολύ ηχηρή αυτοκριτική για την τακτική πριν τις ευρωεκλογές και για το ατυχές αποτέλεσμα της κάλπης.

Η Μιλένα Αποστολάκης τόνισε: «νομίζω ότι χρειαζόμαστε αυτό το καθαρό μήνυμα από το οποίο προκύπτει με ποιους είμαστε και ποιους υπερασπιζόμαστε, αλλά χρειαζόμαστε και αυτό που είναι αν θέλετε, η ταυτότητα του ελπιδοφόρου ΠΑΣΟΚ, που είναι οι πλατιές, οι ευρείες κοινωνικές συμμαχίες. Όσες φορές το πέτυχε αυτό το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη χώρα μέσα από την κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει, κατά την άποψή μου, συμφωνίες μεταξύ ηγεσιών, συμφωνίες μεταξύ στελεχών και τέτοιου είδους αθροίσματα με πάρα πολύ προβληματικό αποτέλεσμα».

«Η στόχευση του ΠΑΣΟΚ, κατά την άποψή μου, δεν είναι συμμαχίες με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συμμαχίες με την κοινωνία, με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων ή κυρίως με ψηφοφόρους που δεν ψηφίζουν. (…) Εγώ υποστηρίζω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν» διευκρίνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό