22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μιλάει σήμερα στον ΟΗΕ και απαντάει για όλα στον Ερντογάν – Θα απευθυνθεί σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του πλανήτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αφιερώσει μεγαλύτερο μέρος στην Τουρκία

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα περιγράψει την εικόνα μιας χώρας που είναι η ήρεμη δύναμη στην περιοχή της, που υπερασπίζεται και τηρεί το διεθνές δίκαιο, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και που δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα σύνορά της και την ασφάλεια του λαού της με κάθε τρόπο, αφού όμως πρώτα εξαντλήσει τον διάλογο.

Η δομή της ομιλίας του πρωθυπουργού άλλαξε μετά και το προκλητικό κρεσέντο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λίγα 24ωρα πριν από το ίδιο βήμα, εξαπέλυσε ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της χώρας μας.

Μετά από πολύωρες συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο, αποφασίστηκε να αφιερωθεί μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας στην Τουρκία για να απαντηθούν ένας προς έναν οι έωλοι ισχυρισμοί του Ταγίπ Ερντογάν που μόνο στόχο είχαν να διασύρουν την Ελλάδα στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας.

Μεγαλώνει η απομόνωση της Τουρκίας

Ακόμα και ένας απλός παρατηρητής των γεγονότων των τελευταίων ημερών μπορεί να διαπιστώσει ότι η Τουρκία διαρκώς απομονώνεται όσο κι αν προσπαθεί να διατηρήσει τον ρόλο του «παίκτη» παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν φτάνοντας στις ΗΠΑ προσπάθησε με φτηνά κόλπα να προβάλλει το προφίλ του λαοπρόβλητου ηγέτη που είναι αναγνωρίσιμος διεθνώς και μάχεται για παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. «Μόνο να καγχάσει κανείς μπορεί με την παράσταση που έστησε κάνοντας βόλτα στο Central Park στη Νέα Υόρκη μαγνητοσκοπώντας πολίτες από όλο τον κόσμο να τον αποθεώνουν και να θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του», σχολίαζε διπλωματική πηγή.

Στα μεγάλα μειονεκτήματα για τον Τούρκο ηγέτη είναι το γεγονός, ότι δεν κατάφερε έστω και για λίγα λεπτά να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Και όταν δεν το κατάφερε αυτό, μίλησε απαξιωτικά και έδειξε με μια φράση του την μεγαλομανία που τον διακρίνει. «Αν αυτός είναι ο Μπάιντεν, εγώ είμαι ο Ερντογάν», είπε.

Όλα αυτά, δείχνουν ότι η Τουρκία απομονώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και μάλιστα χώρες που πριν από λίγο καιρό είτε επέλεγαν την ουδετερότητα, είτε ήταν φιλικά διακείμενες προς την Τουρκία, τώρα της γυρνούν την πλάτη.

Οι απαντήσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε θα απευθυνθεί σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του πλανήτη και η ομιλία του αναμένεται να έχει όλες τις απαντήσεις στα ψέματα και τις συκοφαντίες του Ταγίπ Ερντογάν.

Άλλος οργάνωσε σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα μέσω του Έβρου

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν πνίγει ανθρώπους στην θάλασσα, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία αλλά έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους τους οποίους οι δουλέμποροι με την ανοχή των τουρκικών αρχών βάζουν σε σάπιες βάρκες και τους οδηγούν σε βέβαιο θάνατο, αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα θυμίσει, ότι στα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, στον Έβρο, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος έγιναν μάρτυρες τον Μάρτιο του 2020 της υβριδικής επίθεσης που εξαπολύθηκε κατ’ εντολήν του ίδιου του Ερντογάν ο οποίος ενθάρρυνε χιλιάδες ανθρώπους που έψαχναν ένα καλύτερο αύριο να περάσουν ατάκτως τα σύνορα της Ελλάδας για να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα υπογραμμίσει ότι κανείς και ποτέ δεν κατηγόρησε τη χώρα μας για εγκλήματα πολέμου γιατί δεν είναι η Ελλάδα εκείνη που εισβάλλει ή απειλεί με εισβολή σε γειτονικές της χώρες, δεν αμφισβητεί την κυριαρχία νησιών, ενώ, αντίθετα η Τουρκία παραβιάζει συμφωνίες που έχει η ίδια υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες.

Μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα απαντήσει και στα όσα προσάπτει στη χώρα μας ο Ερντογάν όσον αφορά στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κατηγορώντας μας ότι κάνουμε διώξεις χωρίς όριο αποκαλώντας τη μάλιστα τουρκική. Θα καλέσει λοιπόν την Τουρκία να απαντήσει για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα, στην Κωνσταντινούπολη που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι.

Εμείς πάντα είμαστε υπέρ του διαλόγου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει σταθερός και στην πάγια θέση που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία. Ότι η Ελλάδα και η Τουρκία οφείλουν να συζητούν. Από την στιγμή που είναι «καταδικασμένες» να συνορεύουν οφείλουν στους λαούς τους να συζητούν με κανόνες, ψύχραιμα και πολιτισμένα και πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Εξίσωση Ερντογάν με Πούτιν

Δεν αποκλείεται επίσης ο πρωθυπουργός να παρομοιάσει του τουρκικούς τακτικισμούς με εκείνους του Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας την ανάγκη η ήττα του Ρώσου Προέδρου να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους «αυταρχικούς ηγέτες» ανά την υφήλιο που κινούνται με μόνο γνώμονα τον αναθεωρητισμό και να διαμηνύσει ξεκάθαρα ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό