25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Μικρό κορίτσι παγιδεύεται σε Tesla με τις πόρτες να μην ανοίγουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το περιστατικό συνέβη στο Scottsdale της Αριζόνα , όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 37, 7 βαθμούς Κελσίου όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Renee Sanchez και η 20 μηνών εγγονή της πήγαιναν στον ζωολογικό κήπο του Phoenix. Η Sanchez λέει ότι αφού έβαλε την εγγονή της στο παιδικό της κάθισμα, έκλεισε την πίσω πόρτα στο Model Y της και πήγε στη θέση του οδηγού. Όμως ανακάλυψε ότι η πόρτα στο Tesla της δεν άνοιγε. Η Sanchez λέει ότι προσπάθησε τα πάντα για να μπει στο αυτοκίνητο αλλά αυτό δεν της το επέτρεπε.

«Έκλεισα την πίσω πόρτα και προσπάθησαν να μπω στη θέση του οδηγού. Το αυτοκίνητό μου ήταν νεκρό», είπε η Sanchez και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να μπω μέσα. Το κλειδί του τηλεφώνου μου δεν το άνοιγε. Το κλειδί της κάρτας δεν το άνοιγε».

Σύμφωνα με την Tesla, όταν η μπαταρία, αδειάσει, ένα κρυφό μηχανικό μάνταλο το οποίο ενεργοποιείτε από μοχλό στο υποβραχιόνιο της πλευράς του οδηγού θα ξεκλειδώσει χειροκίνητα τις πόρτες. Αυτό είναι κάτι που πολλοί ιδιοκτήτες Tesla δεν γνωρίζουν.

Βέβαια σε αυτό το περιστατικό, η Sanchez ήταν έξω από το Tesla ενώ το μικρό παιδί ήταν παγιδευμένο μέσα, δεμένο σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου. Η Sanchez είπε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να καλέσει την πυροσβεστική του Scottsdale.

«Όταν έφτασαν, το πρώτο πράγμα που είπαν οι πυροσβέστες ήταν: «Ουφ, είναι Tesla. Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτά τα αυτοκίνητα» Και εκείνη τους απάντησε: «Δεν με νοιάζει αν πρέπει να κόψετε το αυτοκίνητο στη μέση. Απλά βγάλτε την εγγονή μου έξω.» Αποδείχθηκε ότι η 12βολτη μπαταρία (όχι αυτή της κίνησης αλλά αυτή των δευτερευόντων λειτουργειών) της Tesla είχε αδειάσει, κάνοντας το αυτοκίνητο ένα τεράστιο σιδερένιο Πρες Παπιέ. 

Γνωρίζοντας ότι η θερμοκρασία μέσα στο Tesla ανέβαινε γρήγορα, η Sanchez κάλεσε την πυροσβεστική: Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν ένα παράθυρο με τσεκούρι, αλλά πρώτα κάλυψαν το παράθυρο με ταινία για να μην πεταχτούν θραύσματα. «Η μικρή ήταν εντάξει για τα πρώτα λεπτά», είπε η Sanchez. «Όμως μόλις ήρθαν οι πυροσβέστες και άρχισε όλη η φασαρία και έσπασαν τα παράθυρα, άρχισε να κλαίει γιατί φοβόταν». Ένας πυροσβέστης σκαρφάλωσε από το παράθυρο και έβγαλε το παιδί από το καθισματάκι. Της έδωσαν ακόμη και ένα μικρό καπέλο της πυροσβεστικής για να ηρεμήσει.

Η Sanchez ήταν ευγνώμων που οι πυροσβέστες κατάφεραν να βγάλουν την εγγονή της έξω. Λέει ωστόσο ότι η μάρκα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά εξηγώντας στους ιδιοκτήτες τι να κάνουν σε καταστάσεις όπως αυτή.

Υπάρχει ένας τρόπος να ξεκλειδώσετε ένα Tesla από έξω, αλλά είναι τόσο περίπλοκο που δεν είχε νόημα να γίνει όταν ένα παιδί είναι παγιδευμένο μέσα. Όσο για τη Sanchez, λέει ότι είναι φαν της Tesla, αλλά το τελευταίο αυτό επεισόδιο έχει κλονίσει την πίστη της.

Δυστυχώς, τα παιδιά που πεθαίνουν στα αυτοκίνητα είναι μία πραγματικότητα, ειδικά στις ηλιόλουστες και ζεστές Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι αυτή την εποχή τρία παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους σε τρία διαφορετικά περιστατικά στο εσωτερικό αυτοκινήτων. Κατά μέσο όρο, 37 παιδιά πεθαίνουν σε αυτοκίνητα από τη ζέστη κάθε χρόνο, αναφέρει το Consumer Reports .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό