35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μικρή ατέλεια στην mini-LED οθόνη του iPad Pro

Ειδήσεις Ελλάδα

Συμπληρώσαμε περίπου μία εβδομάδα και κάτι από την στιγμή που αποκαλύφθηκε το νέο M1 iPad Pro της Apple και ομολογουμένως όλοι θαυμάσαμε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτή της συσκευής που είναι η χρήση πάνελ οθόνης mini-LED Liquid Retina XDR. Η Apple λέει ότι η οθόνη mini-LED έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ελαχιστοποιεί τα ψευδή φωτεινά εφέ. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες συσκευών έχουν παρατηρήσει σημαντικά επίπεδα παραμόρφωσης της ποιότητας εικόνας, ιδιαίτερα με φωτεινά αντικείμενα σε σκούρο φόντο και αυτό συμβαίνει όταν μια συγκεκριμένη περιοχή της οθόνης ανάβει ενώ οι περιοχές γύρω της είναι σκοτεινές με αποτέλεσμα ένα μέρος της οθόνης να είναι φωτεινότερο από τη γειτονική ζώνη.

Αυτό το φαινόμενο γνωστό και ο “Blooming” είναι ιδιαίτερα αισθητό στην μαύρη οθόνη εκκίνησης με το λογότυπο της Apple. Όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet, υπάρχει μια αισθητά φωτεινότερη περιοχή γύρω από το λογότυπο, η οποία θα πρέπει να είναι εντελώς μαύρη όπως το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης. Η εταιρεία λέει ότι η υψηλή φωτεινότητα των LED μπορεί να προκαλέσει ένα ελαφρύ αποτέλεσμα μειωμένης ευκρίνειας.

Πάντως και εδώ οι απόψεις διίστανται καθώς από αυτούς που σχολιάζουν, άλλοι λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο γράφεται στο web, ενώ υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν ότι η οθόνη του iPad Pro είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με τον προκάτοχό του και δεν παρατηρείται κάτι περίεργο στην λειτουργία.

Ο χρήστης του Twitter Josh Teder μοιράστηκε κάποιες εικόνες του νέου του M1 iPad Pro, σημειώνοντας ότι παρατηρεί μόνο το πρόβλημα με τα γραφικά στοιχεία του UI πάνω σε μαύρο φόντο. Επισημαίνει επίσης ότι προέρχεται από την χρήση τεχνολογίας OLED.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που βλέπουμε είναι οτι όντως το φαινόμενο αυτό υφίσταται σε ελάχιστες, πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που σπάνια θα συναντήσει ο τυπικός χρήστης.

Ωστόσο συνεχίζονται και οι φήμες που προτείνουν ότι η Apple ενδέχεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί τεχνολογία οθόνης OLED για τις συσκευές iPad και MacBook της από το 2022.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό