31.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Μικρής έκτασης ζημιές και ελαφρά τραυματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλήγμα σε ελληνόκτητο πλοίο στο στενό Bab el-Mandeb κατάφεραν οι Χούθι της Υεμένης, όπως επιβεβαίωσε και το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM)

Πρόκειται για το Transworld Navigator.

Στην ενημέρωση της CENTCOM αναφέρεται πως το ελληνόκτητο M/V Transworld Navigator υπό σημαία Λιβερίας επλήγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής από drone των Χούθι, το πλήρωμα ανέφερε «ήσσονος σημασίας τραυματισμούς και περιορισμένης έκτασης ζημιές»

Στο πλοίο επέβαιναν 27 μέλη πλήρωμα όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων οι οποίοι κάποιοι από αυτούς υπέστησαν μικροτραυματισμούς αλλά είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές στην αριστερή σκάλα φιλοξενίας και στη γέφυρα ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει κανονικά τον πλού με προορισμό την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι.

June 23 Central Command Update

Iranian-backed Houthis struck the M/V TRANS WORLD NAVIGATOR, a Liberian-flagged, Greek-owned, and operated bulk cargo carrier in a suspected uncrewed aerial system (UAS) attack. Today, at 4:00 a.m. (Sanaa time), the crew reported minor injuries and… pic.twitter.com/eg3zDlKhbM

— U.S. Central Command (@CENTCOM) June 24, 2024

Ο Γιαχία Σαρία είχε ανακοινώσει επίσης πως οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του πλοίου Stolt Sequoia στον Ινδικό Ωκεανό.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Χούθι, που πρόσκεινται γενικότερα στο Ιράν, εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.

Αρχικά ισχυρίζονταν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ως ντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό