27.6 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Μικρά κέρδη περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο S&P 500 παρουσίασε μικρά κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με το πρώτο εξάμηνο του έτους να φθάνει στο τέλος του.

Ο δείκτης ενισχύθηκε οριακά κατά 0,16% ή κατά 8,6 μονάδες στις 5.477,90 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έκλεισε στις 39.127,80 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04% ή 15,6 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,49% για να κλείσει στις 17.805,16 μονάδες.

Ο Nasdaq αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο με κέρδη 18,4% χάρη στο ράλι της Nia. Αφού κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Nia παρέμεινε εξασθενημένη, τελικά έκλεισε με κέρδη 0,25%. Η κίνησή της ήταν συγκρατημένη ωστόσο μετά την άνοδο 7% της Τρίτης.

Οι επενδυτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν στις ΗΠΑ την Παρασκευή για το Μάιο. Πρόκειται για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed για την πορεία του πληθωρισμού.

«Η χρηματιστηριακή αγορά είναι αυτή τη στιγμή πολύ ακριβή. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι μία διόρθωση για τις τιμές μετοχών είναι προ των πυλών για τις μεγάλες τεχνολογικές», αναφέρει ο Ντέιβιντ Μπάχνσεν, επικεφαλής επενδύσεων της The Bahnsen Group.

Aπό μεμονωμένες μετοχές, η FedEx ενισχύθηκε 12% στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, ενώ η Rivian Automotive σημείωσε άνοδο 21% αφότου η VW ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει έως και 5 δισ.δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο δείκτης KBW για τις τράπεζες έκλεισε επίσης με οριακή πτώση εν όψει των αποτελεσμάτων για τα ετήσια stress test της Fed.

Ο Ιούλιος θεωρείται ως ο πιο ισχυρός μήνας του έτους για τον S&P 500 από τη σύστασή του και πιο πρόσφατα στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, σύμφωνα με στοιχεία της Bespoke Investment Group.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό