20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μικρά βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή την Εβδομάδα των Μικρών Βιβλιοπωλείων, που θα διαρκέσει μέχρι 27 Μαΐου 

Στην εποχή μας, το να ανοίξεις ή να «τρέξεις» ένα συνοικιακό βιβλιοπωλείο, μάλλον, μοιάζει παράτολμο -ακόμα και ρομαντικό-, αφού το ρίσκο έχει αποδειχθεί μεγάλο για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Κι όμως, θα εκπλαγείς με το πόσα μικρά βιβλιοπωλεία υπάρχουν γύρω μας, τα οποία αποτελούν με τον τρόπο τους αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε γειτονιάς και σημαντικό πόλο γνώσεων, ιδεών, πολιτισμού.

Πρόκειται για αυτά τα μικρά, όμορφα βιβλιοπωλεία, που «κοσμούν» με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τις γειτονιές μας, προσφέροντας έναν χώρο κάπως διαφορετικό, που σου δίνει τη δυνατότητα να χωθείς σε μια ζεστή γωνιά του και να χαθείς σε κόσμους αμέτρητων βιβλίων.

Και αν αγαπάμε κάτι στα μικρά βιβλιοπωλεία, είναι η ζεστασιά που αποπνέουν, η προθυμία και η αγάπη με την οποία οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν το βιβλίο, ο τρόπος που θα σε βοηθήσουν, θα σε κατευθύνουν και τελικά θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Πράγμα λογικό από τη στιγμή που βρίσκεσαι σε χώρο όπου η άφθονη συζήτηση, η επικοινωνία και η ανταλλαγή ιδεών αποτελούν συγκυρία αναπόφευκτη.

Με αφορμή την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, λοιπόν, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου με 100 βιβλιοπωλεία της χώρας να μας προσκαλούν σε μία ανοιξιάτικη γιορτή γεμάτη εκδηλώσεις, σας παρουσιάζουμε τα αγαπημένα μας μικρά βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, που κάνουν τις γειτονιές της πόλης λίγο πιο όμορφες. 

monopoli.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό