16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια ρομποτική νταλίκα στους δρόμους των ΗΠΑ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ρομποτικό φορτηγό της Einride ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και επίσημα στους δρόμους. 

Η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ έδωσε άδεια κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας σε ένα αυτόνομο φορτηγό. Το Remote Pod Operator είναι ένα επαναστατικού σχεδιασμού και τεχνολογίας όχημα που κατασκεύασε η σουηδική εταιρεία Einride. Το όχημα δεν διαθέτει κάποιου είδους καμπίνα οδηγού αλλά ουσιαστικά κινείται μόνο το κυρίως «σώμα του το οποίο μπορεί να προσαρμόζεται αναλόγως με τις ανάγκες της παράδοσης που έχει να κάνει κάθε φορά. 

Το φορτηγό είναι ηλεκτροκίνητο με αυτονομία περίπου 180 χλμ. με μια φόρτιση των μπαταριών του. Αρχικά το φορτηγό θα χρησιμοποιηθεί στη παραλαβή και μεταφορά προϊόντων από και προς αποθήκες της εταιρείας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών GEA. Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο.   

«Πρόκειται για ένα τύπο οχήματος που δεν έχει εμφανισθεί ξανά στους αμερικανικούς δρόμους και σηματοδοτεί ένα μεγάλο επίτευγμα αλλά και μια κομβική εξέλιξη για το μέλλον της βιομηχανίας των οδικών μεταφορών την οποία μπορεί να μετασχηματίσει δημιουργώντας νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας και βοηθώντας τις ΗΠΑ να παραμείνουν ανταγωνιστικές» αναφέρει ο Ρόμπερτ Φαλκ, διευθύνων σύμβουλος της Einride.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό