15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μια Πράσινη γερμανική κυβέρνηση θα δώσει νόημα σε μια χαλασμένη Ευρώπη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βρετανός οικονομολόγος και πολέμιος του καπιταλισμού Τιμ Τζάκσον χαρακτηρίζει την πιθανότητα συμμετοχής του κόμματος των Πρασίνων σε προσεχή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως σημαντικό μήνυμα προς την Ευρώπη στον αγώνα για την προστασία του κλίματος.

«Μια πράσινη κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει τη εξουσία και τη δύναμη να διορθώσει το χαλασμένο σύστημα της Ευρώπης το οποίο εμποδίζει τις απαραίτητες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

«Η Ευρώπη αναζητά αυτήν τη στιγμή ένα νέο πολιτικό νόημα. Ένα κόμμα στο κέντρο της Ευρώπης το οποίο έχει δεσμευτεί για μια φιλική προς το περιβάλλον και το κλίμα ανάκαμψη από την κρίση, δημιουργεί δυναμική. Η πιθανότητα συμμετοχής του κόμματος των Πρασίνων σε κυβέρνηση, μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, είναι ένα σημαντικό μήνυμα στον αγώνα για την προστασία του κλίματος», πρόσθεσε.

«Κοινωνία σε μαρασμό – Διχασμένες χώρες»

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είπε: «Η πανδημία κατέστρεψε τον μύθο της ανάγκης για μόνιμη ανάπτυξη. Από την μια μέρα στην άλλη, η ανάπτυξη δεν έπαιζε κανένα ρόλο για τις κυβερνήσεις. Εάν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης μετά την πανδημία τότε δεν θα έχουμε ούτε τη μισή σταθερότητα από αυτήν που ξέρουμε. Η αστική κοινωνία θα οδηγηθεί σε μαρασμό, θα έχουμε διχασμένες χώρες. Και μετά την πανδημία όμως η πολιτική θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες».

Ο βρετανός οικονομολόγος πρόσθεσε τέλος ότι «η Γερμανία είναι η απόλυτη επιβεβαίωση της τέχνης του εφικτού για το πώς μπορούν οι κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν προς όφελος των πολιτών και να δίνουν χρήματα. Για το πώς οι κυβερνήσεις σε περίπτωση αμφιβολίας δεν υπόκεινται καθόλου στη δύναμη της αγοράς».

Ο Τιμ Τζάκσον, o οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ και έγινε γνωστός στη Γερμανία το 2011 με το βιβλίο του «Prosperity Without Growth» (Ευημερία χωρίς ανάπτυξη).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Die Welt

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό