16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μια μοναδική μουσική σκυταλοδρομία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίγινα – Ναύπλιο – Αθήνα: Τρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Αίγινα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το Ναύπλιο και η Ελευθερία Αρβανιτάκη από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε μια μοναδική μουσική σκυταλοδρομία που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 00.30.

Συμπληρώνοντας 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε μια χρονιά ορόσημο για τη χώρα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία. Η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα λαμβάνουν τη σκυτάλη της ιστορίας και, με όραμα αυτό να αποτελέσει την αρχή για ένα μόνιμο φόρουμ συνεργασίας μεταξύ των τριών πόλεων, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία.

Πρώτος σταθμός, η Αίγινα και το λιμάνι του νησιού, μπροστά στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γνωρίζονται από παλιά, από τα πρώτα βήματα του Μιχάλη στο τραγούδι. Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν ιδανικά και έχουν συνεργαστεί στη σκηνή αλλά και δισκογραφικά. Στη συναυλία στην Αίγινα, οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν τα ωραιότερα τραγούδια από τη μακρόχρονη διαδρομή τους, δικά τους αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών όπως και κάποια απρόσμενα ντουέτα που συγκίνησαν. 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμά τους κλασικούς μας ποιητές –μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες– αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς και φτιάχνει έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν, με συνδετικό κρίκο την υπέροχη φωνή της. Μια διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ανεπανάληπτη μουσική – ερμηνευτική πανδαισία, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών και ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

Με μία ακόμα σπουδαία ερμηνεύτρια ολοκληρώνεται η μουσική σκυταλοδρομία στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που ξέρει καλά τον τρόπο να μας ξεσηκώνει και να μας ταξιδεύει μέσα από τη μαγεία των μεγάλων τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει. Βρισκόμαστε μαζί της και πάλι για να ζήσουμε τον παλμό των “δυνατών” συναυλιών της. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, υπόσχεται μια βραδιά που θα τραγουδάμε μαζί της από την αρχή ως το τέλος της.

Δείτε το trailer:

Τρεις σημαντικές πόλεις, η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα, γιορτάζουν μαζί, με μια ξεχωριστή μουσική σκυταλοδρομία και τέσσερις κορυφαίους καλλιτέχνες, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό