15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια καρτποστάλ από τον Άρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εντυπωσιακό σκηνικό από τον Άρη που κατέγραψε το Curiosity προκαλεί την ανθρωπότητα να το επισκεφτεί από κοντά.

Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στην αποστολή Perseverance το ρόβερ και το drones της οποίας εξερευνούν τον Άρη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως στον Άρη βρίσκονται άλλα ρομπότ εξερεύνησης που συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για τον Κόκκινο Πλανήτη. Ένα από αυτά τα ρομπότ είναι το Curiosity της NASA το οποίο βρίσκεται στον Άρη και τον εξερευνά εννέα ολόκληρα χρόνια.

Το Curiosity προσεδαφίστηκε στην περιοχή Αιολίς Πάλους, στον κρατήρα Γκέιλ, τις 6 Αυγούστου 2012. Η αποστολή είχε διετή διάρκεια αλλά η επιτυχία και η αντοχή του ρόβερ υποχρέωσε τους επιτελείς της NASA να δώσουν μια παράταση η οποία αποδείχθηκε διαρκείας. Οι στόχοι του ρομπότ είναι να ερευνήσει το κλίμα και τη γεωλογία του Άρη, να διαπιστώσει εάν το σημείο το οποίο είχε επιλεγεί στον κρατήρα Γκέιλ προσέφερε ποτέ ευνοϊκές περιβαλλοντολογικές συνθήκες για την ύπαρξη μικροβιακής ζωής.

To Curiosity βρίσκεται αυτή την περίοδο στους πρόποδες του όρους Σαρπ και κατέγραψε μια σειρά από ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες. Τα στελέχη της αποστολής συνέθεσαν κάποιες από αυτές τις εικόνες δημιουργώντας μια υπέροχη φωτογραφία από τον ορίζοντα που βλέπει το ρόβερ, μια εικόνα που μοιάζει με παραγματική καρτποστάλ από τον Άρη δείχνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το περιβάλλον που περιμένει τον άνθρωπο όταν αυτός αποφασίσει να κάνει το ιστορικό ταξίδι στον πλανήτη.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό