35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη νέα λειτουργία λανσάρεται σταδιακά σε όλους τους χρήστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Google Sheets λανσάρει σταδιακά μια λειτουργία που είχε ζητηθεί εδώ και καιρό από τους χρήστες για την διευκόλυνση της μετατροπής ενός μπλοκ κελιών σε πίνακα. Τα spreadsheets μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, αλλά οι πίνακες είναι ένας καλός τρόπος δημιουργίας αυτοτελών μπλοκ δεδομένων σε ένα φύλλο εργασίας. Αυτό είναι κάτι που έλειπε από το Google Sheets για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χρήστες μπορούσαν να δημιουργήσουν φίλτρα, αλλά η μορφοποίηση ενός πίνακα έπρεπε να γίνει χειροκίνητα, μια κουραστική διαδικασία.

Η Google ανακοίνωσε ότι το Sheets επεκτείνει την υποστήριξη της δυνατότητας μετατροπής μιας ομάδας κελιών σε πίνακα με ένα μόνο κουμπί. Κάτω από το μενού «Format», ένα νέο κουμπί «Convert to table» επιτρέπει τη μετατροπή ενός μπλοκ επισημασμένων κελιών σε πίνακα με φίλτρα και, εξίσου σημαντικό, με εφαρμογή του formatting.

Η Google εξηγεί:

Για να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τους πίνακες στο Google Sheets. Με τους πίνακες, μπορείτε να απλοποιήσετε και να επιταχύνετε τη δημιουργία των υπολογιστικών φύλλων, προσδίδοντας μορφή και δομή σε μη οργανωμένες σειρές. Επιλέγοντας το εύρος δεδομένων σας και πηγαίνοντας στο Format > Convert to table, το Sheets αναλαμβάνει τώρα τη βαριά δουλειά για τη μορφοποίηση και την οργάνωση των δεδομένων με έναν προσεγμένο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τύπους στηλών, φίλτρα, χρωματική κωδικοποίηση, dropdown menus και πολλά άλλα.

Κατά τη μετατροπή κελιών σε πίνακα, το Sheets θα εφαρμόσει αυτόματα τη βασική μορφοποίηση. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή του χρώματος των επικεφαλίδων των φίλτρων, την εναλλαγή των χρωμάτων στις γραμμές και την ευθυγράμμιση των δεδομένων σε ένα κελί. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τύπο κάθε στήλης ανάλογα με τα δεδομένα που βρίσκονται μέσα, καθώς και να χρησιμοποιήσετε νέες αναφορές πίνακα για να αλληλεπιδράσετε με τα δεδομένα. Ένα «ενοποιημένο μενού» θα εμφανιστεί πάνω από κάθε πίνακα με πρόσθετα στοιχεία ελέγχου.

Το Google Sheets θα υποστηρίζει επίσης τη δυνατότητα ομαδοποίησης των δεδομένων ώστε να συγκεντρώνονται στη φιλτραρισμένη στήλη και θα υπάρχουν επίσης πρότυπα για προκατασκευασμένους πίνακες στους οποίους θα μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας δεδομένα.

Αυτή η λειτουργία έχει αρχίσει να διατίθεται σε όλους τους χρήστες από τις 8 Μαΐου.

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό