22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια εντυπωσιακή βόλτα στον Gale Crater του πλανήτη Άρη με το Curiosity rover

Ειδήσεις Ελλάδα

Η NASA δημοσίευσε ακόμη ένα τρομερά εντυπωσιακό από τον πλανήτη Άρη, το οποίο περιλαμβάνει μια βόλτα του Curiosity rover στο πλαίσιο της εξερεύνησης του Gale Crater.

Η διαστημική υπηρεσία αυτή τη χρονική περίοδο για να συλλέξει τις πιο καθαρές εικόνες από το Curiosity, διότι είναι χειμώνας στον πλανήτη Άρη και δεν υπάρχουν τόσο έντονοι άνεμοι που σηκώνουν σκόνη. Αυτό σημαίνει ότι το rover μπορεί να βλέπει μέχρι τον πάτο του κρατήρα, αλλά και σχεδόν μέχρι το αρχικό σημείο της πορείας των 26km που έχει διανύσει από το 2012 μέχρι σήμερα.

Το Curiosity rover και το Perseverance rover εξερευνούν διαφορετικές περιοχές του πλανήτη Άρη για ίχνη ζωής, καθώς σε κάποια φάση στην ιστορία του ο πλανήτης ήταν γεμάτος από νερό. Οι περιοχές ενδιαφέροντος δεν επιλέχθηκαν τυχαία από τη NASA, μιας και χαρακτηρίζονται από ορυκτά που σχηματίζονται λόγω της παρουσίας νερού.

Σύμφωνα με την Abigail Fraeman, αναπληρώτρια ερευνήτρια του JPL της NASA,

Τα ορυκτά εκεί θα αρχίσουν να μας λένε πως αυτός ο κάποτε υγρός πλανήτης μετετράπη στον ξηρό Άρη που βλέπουμε σήμερα, αλλά και για πόσο κατάφερε να αντισταθεί το περιβάλλον που ευνοούσε την ύπαρξη ζωής σε αυτήν την αλλαγή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό