20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια «διαστημική μέδουσα» εμφανίστηκε στον ουρανό των ΗΠΑ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη φωτογραφία εικονίζεται το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο που παρήγαγε η εκτόξευση του πυραύλου της Space X.

Όταν εκτοξεύονται διαστημικοί πύραυλοι τα ξημερώματα όταν ο ουρανός είναι ακόμη σκοτεινός αλλά έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση το πρώτο φως του Ήλιου κάποιες φορές δημιουργείται ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Από το ακροφύσιο της μηχανής του πυραύλου, το αποκαλούμενο «λοφίο εξάτμισης» διαρρέονται αέρια τα οποία εξαιτίας της διαφοράς πίεσης από το εσωτερικό του μηχανισμού σε αυτή που εκτίθονται όταν βγαίνουν στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη φωταύγεια στην αυγή της ημέρας παίρνουν ένα επιμήκες σχήμα που λάμπει στον ακόμη σκοτεινό ουρανό. Το οπτικό αποτέλεσμα θυμίζει πολύ μια μέδουσα που φωτοβολεί μέσα στη θάλασσα και για αυτό το φαινόμενο ονομάστηκε «διαστημική μέδουσα».

Η Space X εκτόξευσε από το Διαστημικό Κέντρο Κένενεντι στη Φλόριδα ένα πύραυλο Falcon 9 στον οποίο υπήρχαν 53 δορυφόροι του στόλου Starlink της εταιρείας. Πρόκειται για τον δορυφορικό στόλο παροχής υψηλής ποιότητας και ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Ο Ελον Μασκ, στον οποίο ανήκει η Space X, έχει στείλει ορισμένους από τους δορυφόρους του στόλου στην Ουκρανία προσφέροντας σύνδεση στο Internet σε πολίτες αλλά κυρίως στον Ουκρανικό στρατό και θεωρείται ότι οι δορυφόροι έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του ρωσικού στρατού.

Η εκτόξευση παρήγαγε το φαινόμενο της διαστημικής μέδουσας και το καταγράφηκε σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ ακόμη και σε απόσταση 400 χλμ. μακριά από το σημείο της εκτόξευσης. Όπως είναι ευνόητο πολλοί που δεν γνωρίζουν το φαινόμενο αυτό απόρρησαν ή φοβήθηκαν και φυσικά αρκετοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για εμφάνιση… UFO.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό