18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μια έξυπνη πρόταση – απόδραση δίπλα στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποτελεί σταθερή αξία και όχι άδικα

Η εκδρομή στο Γαλαξίδι αποτελεί σταθερή αξία και όχι άδικα μιας και μπορείς να πας εύκολα και γρήγορα από την Αθήνα και να περάσεις εκεί είτε μια μέρα είτε και σαββατοκύριακο. Είναι ο προορισμός που μοιάζει με νησί αλλά δεν χρειάζεται πλοίο και επιπλέον οι ώρες κυλούν ευχάριστα και δε θα καταλάβεις πότε ήρθε η ώρα για να επιστρέψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το Γαλαξίδι είναι πλέον πολύ οργανωμένο για τους επισκέπτες και βρίσκεις ό,τι χρειαστείς για μια ευχάριστη διαμονή. Δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στην Αθήνα…

Εκδρομή στο Γαλαξίδι: Μια έξυπνη πρόταση δίπλα στην Αθήνα

Χρειάζονται περίπου 2 με 2,5 ώρες για να βρεθείς από κοντά στην αρχαία Οιάνθη (δηλαδή το σημερινό Γαλαξίδι). Αυτή την πόλη της Φωκίδας, στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας που αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκδρομή και χαλάρωση. Κάποτε αποτελούσε το πιο ξακουστό εμπορικό λιμάνι της περιοχής, ενώ σήμερα είναι ένας προορισμός δημοφιλής για τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Αυτό το ένδοξο παρελθόν θα το καταλάβει και ο επισκέπτης από το πρώτο λεπτό που θα φτάσει εκεί. Είναι τα αρχοντικά καπετανόσπιτα, οι ολάνθιστες αυλές και τα γραφικά σοκάκια τα οποία μαρτυρούν τις καταβολές που έχει αυτός ο τόπος.

Το γεγονός ότι το Γαλαξίδι είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο λόφους, σε ένα σημείο που περιτριγυρίζεται από θάλασσα εξηγεί το λόγο για τον οποίο συνδυάζει τη νησιωτική γραφικότητα με τις ομορφιές του βουνού. Πάντως κάνοντας βόλτα στα γραφικά στενά στο Γαλαξίδι, θα παρατηρήσεις ότι όλα καταλήγουν προς τη θάλασσα.

Τι να μην χάσεις αν βρεθείς στο Γαλαξίδι

Πέρα από τις βόλτες και τις στάσεις που θα κάνεις στην ίδια την πόλη του Γαλαξιδίου, δεν πρέπει να χάσεις κάτι ακόμη. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως είναι ο ομφαλός της Γης, δηλαδή οι Δελφοί. Εκτός από αυτό υπάρχει στη Φωκίδα και το μεγαλύτερο καμπαναριό της Ελλάδας το οποίο ακούγεται ακόμη και στα 100 χιλιόμετρα.

Αν ο καιρός είναι καλός, θα κάνεις σίγουρα και μια βουτιά. Η αγαπημένη μας παραλία είναι του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου. Πρόκειται για μικρή παραλία στο Γαλαξίδι, δίπλα στο λιμάνι της πόλης. Σε αυτή την παραλία από τη μία γλιτώνεις τις μετακινήσεις και από την άλλη έχει πολλά γραφικά ταβερνάκια με ολόφρεσκα ψάρια για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου.

Το σίγουρο είναι ότι η εκδρομή στο Γαλαξίδι θα γεμίσει τις μπαταρίες σου και θα γυρίσεις ανανεωμένος για να αντιμετωπίσεις την πιο απαιτητική καθημερινότητα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό