26.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μιανμάρ: Στους 293 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μιανμάρ θρηνεί για την απώλεια 293 πολιτών της, που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι.

Ήδη στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έφτασε το πρώτο φορτίο ξένης βοήθειας, μετά το πρωτοφανές αίτημα της στρατιωτικής χούντας, που στο παρελθόν έχει εμποδίσει την είσοδο βοήθειας από το εξωτερικό.

Ογδόντα εννιά άνθρωποι αγνοούνται, 2.700.000 στρέμματα ορυζώνων και άλλων καλλιεργειών καλύφθηκαν από τα νερά και πάνω από 100.000 εκτρεφόμενα ζώα χάθηκαν.

pic.twitter.com/FDxZvhNFQa🇲🇲 và Lào 🇱🇦 #World_Weather#Yagi #Myanmar #Lào

— VUI LÊ (@VuiVuil23103079) September 14, 2024

Πλημμύρες άνευ προηγουμένου

Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις εύρους που χαρακτηρίζεται χωρίς προηγούμενο εδώ και δεκαετίες στην Ασία. Οι νεκροί συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 600.

Αρχικά έπληξε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου τις Φιλιππίνες και τη νότια Κίνα, όπου καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 24 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Κατόπιν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 588 ανθρώπους σε τέσσερις χώρες: στο Βιετνάμ, το κράτος που χτυπήθηκε βαρύτερα (299 νεκροί) στη Μιανμάρ (268), στην Ταϊλάνδη (20)και στο Λάος (1 νεκρός), σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια 630.000 άνθρωποι μετά το πλήγμα του Γιάγκι. Ο επικεφαλής του καθεστώτος Μιν Αούνγκ Χλάιγκ είπε πως ελπίζει να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα «σε έξι μήνες», ανέφερε χθες η ελεγχόμενη από το κράτος εφημερίδα Global New Light of Myanmar.

FLOODS & LANDSLIDES HIT MYANMAR & THAILAND

– Typhoon Yagi’s cause widespread destruction– Thousands displaced, homes destroyed, roads submerged– Myanmar’s Mon State & Thailand’s Mae Sot severely affected#floods #Landslides #Myanmar #Thailand #Yagi #TyphoonYagi Black Sea pic.twitter.com/MkBRoWuiTd

— Rapid Reveal (@rapid_reveal) September 14, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό