19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης στο CNN: «Όχι» σε lockdown, self test για όλους – Η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Κριστιάν Αμανμπούρ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο όπως είναι λογικό βρέθηκε η πανδημία και η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, με την δημοσιογράφο να ρωτά τον πρωθυπουργό για τους μη εμβολιασμένους στη χώρα μας. Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν είναι σε μεγάλο βαθμό μη εμβολιασμένοι, προσθέτοντας πως μετά την απόφαση για το πρόστιμο των 100 ευρώ, τα ραντεβού για εμβολιασμό αυξήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Είμαστε μόλις η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που το εφαρμόζει και δεν θα με εξέπληττε, αν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούσαν το παράδειγμά μας. Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή και είμαι πεπεισμένος πως κάναμε την σωστή επιλογή. Κάνουμε επίσης το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουμε την αναμνηστική δόση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας και των εμβολιασμών, αναφέροντας πως στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές αντιδράσεις και διαδηλώσεις κατά των εμβολιασμών. «Δυστυχώς, η αντιπολίτευση επέλεξε να μετατρέψει το ζήτημα της πανδημίας σε πολιτικό, αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε πως δεν σκοπεύει να ανακοινώσει καθολικό lockdown.

«Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε καθολικό testing για όλο τον πληθυσμό, κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει δικαίωμα για ένα σελφ τεστ, θα κάνουμε το ίδιο αμέσως μετά την πρωτοχρονιά, για να σιγουρευτούμε ότι θα εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομίας μας. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown. Η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί σημαντικά αυτήν τη χρονιά, τα στατιστικά για το τρίτο τρίμηνο, δημοσιεύτηκαν σήμερα, περισσότερο από 11% αύξηση στο ΑΕΠ, ο τουρισμός τα πήγε πολύ καλά. Αν θέλουμε, η οικονομία μας, να παραμείνει ανοιχτή και λειτουργική και να παράγει πλούτο για όλους τους πολίτες, πρέπει να εμβολιαστούμε και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα τηρούμε τις βασικές προφυλάξεις, να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα».

Στην αιχμηρή ερώτηση της δημοσιογράφου για το προσφυγικό ζήτημα, η οποία έκανε λόγο για τραγωδία στα ελληνικά νησιά, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η χώρα μας σηκώνει δυσανάλογα βάρη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. «Δεν έχουμε πολλή πρόοδο στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας εντούτοις τη χαρά του για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας και την παρουσία του στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επέκρινε την Τουρκία στο κομμάτι του μεταναστευτικού, τονίζοντας πως η γειτονική χώρα καταφεύγει σε εργαλειοποίηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Τώρα: Άγρια δολοφονία στο Γαλάτσι – Σκότωσαν άνδρα έξω από γυμναστήριο

Στους 121 οι θάνατοι, «ισοφαρίστηκε» το αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας

Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχεται νέα επιδείνωση – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Τρίτη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό