29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Πλαφόν σε Airbnb, μείωση εργοδοτικών εισφορών-Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόνο το περιτύλιγμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας κριτική στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επιπλέον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μείγμα λαϊκισμού, τοξικότητας και λεφτόδεντρων που, όπως χαρακτηριστικά είπε για το κόμμα, συνεχίζει να εφαρμόζει.

Πλαφόν στις μέρες μίσθωσης του AirBnb – Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νέες παρεμβάσεις που μελετώνται όσον αφορά την αγορά του Airbnb κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στις ημέρες μίσθωσης ενώ επανέλαβε ότι όταν τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν θα υπάρξει νέα μείωση κατά μια μονάδα των εργοδοτικών εισφορών.

Μήνυμα σε Αλβανία – Βόρεια Μακεδονία – Τουρκία

Στα εθνικά, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνάει μέσα από τον σεβασμό του δικαίου αλλά και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ όσον αφορά την Τουρκία ξεκαθάρισε ότι «γκρίζες ζώνες για την Ελλάδα στο Αιγαίο δεν υπάρχουν».

Καλό προαίσθημα για τον τελικό του Ολυμπιακού

Δήλωσε, τέλος, ότι έχει καλό προαίσθημα για τον σημερινό τελικό του Ολυμπιακού για τον τίτλο του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα καθώς βλέπει «momentum όπως του Euro 2004.

Δεν είναι λύση για την ακρίβεια αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση

Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα της ακρίβειας με τον πρωθυπουργό να λέει ότι «έχουμε αναγνωρίσει δημόσια εδώ και αρκετό καιρό ότι η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που ξεκίνησε μετά την πανδημία και δεν έχουμε καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως. Έχουμε έναν πληθωρισμό τροφίμων τους τελευταίους μήνες που είναι υψηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για την ακρίβεια, να θυμίσω τις παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος που έχουν ελεγχθεί και έχουν επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς, στα σούπερ μάρκετ. Μερικώς τα μέτρα αυτά απέδωσαν και πρέπει να κάνουμε και άλλα».

«Η αντιπολίτευση στηρίζει τα ολιγοπώλεια»

«Η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη στήριξη του εισοδήματος. Οι ονομαστικοί μισθοί αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό. Έχουμε περιθώρια παρεμβάσεων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αντιπολίτευση όταν τα βάζουμε με τις πολυεθνικές στηρίζει τα ολιγοπώλεια και όχι την κυβέρνηση. Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα πανευρωπαϊκά γιατί η φωνή μας στην Ευρώπη ακούγεται» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό