35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο για τις ευρωεκλογές – Έλαβα το μήνυμα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει». Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά. Οι ευρωβουλευτές μας τα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποίο δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας», είπε αρχικά.

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 23 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως: «Στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, στη Γαλλία και στη Γερμανία, κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Όμως στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. 50 χρόνια από την ίδρυσή της, αποτελεί τη μόνη δύναμη στη χώρα που μπορεί να προσφέρει στο πολιτικό σύστημα σταθερότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, κάτι που το οφείλει στα μέλη της, στα στελέχη της, στους φίλους μας, θέλω να τους ευχαριστήσω ακόμα μια φορά από καρδιάς».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές.

Όπως λοιπόν η Ελλάδα του 2024 είναι πιστεύω πολύ καλύτερη από εκείνη του 1019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό