20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Η σημερινή μέρα ζητά ενότητα και αλήθεια – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για πολλά και μεγάλα λόγια. Ζητά ενότητα και αλήθεια», τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συμπλήρωση 53 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Η Δημοκρατία θυμάται και διδάσκεται

«Πενήντα τρία χρόνια από τότε που η Ελλάδα φυλακίστηκε, η Δημοκρατία θυμάται και διδάσκεται. Θωρακίζεται και δυναμώνει, οικοδομώντας στον πυρήνα της μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για πολλά και μεγάλα λόγια. Ζητά ενότητα και αλήθεια» έγραψε στο twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Τουρκικοί «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο – Υπερπτήσεις σε μεγάλα νησιά, όπως το 2002

Στη φωτογραφία που συνόδευσε την ανάρτησή του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Τιμάμε την αντίσταση στη δικτατορία, κάνοντας καλύτερη τη δημοκρατία μας».

Πενήντα τρία χρόνια από τότε που η Ελλάδα φυλακίστηκε, η Δημοκρατία θυμάται και διδάσκεται. Θωρακίζεται και δυναμώνει, οικοδομώντας στον πυρήνα της μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται για πολλά και μεγάλα λόγια. Ζητά ενότητα και αλήθεια. pic.twitter.com/Io5auat8IC

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 21, 2020

Στην υπενθύμιση του χρέους να τιμώνται όσοι αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η μνήμη της μαύρης αυτής επετείου να περάσει περάσει στις νεότερες γενιές εστίασε στο μήνυμά της η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζει το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 ως μια από τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και επισημαίνει ότι σήμερα ο αγώνας γίνεται για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών της, σημειώνοντας ότι ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και ο διχαστικός λόγος υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οδήγησε σε μια από τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κατέληξε στην εθνική τραγωδία της Κύπρου.

Έχουμε όλοι το μεγάλο χρέος να περάσουμε τη μνήμη αυτής της μαύρης επετείου στις νεότερες γενιές ώστε ποτέ η πατρίδα μας να μην ξαναζήσει τέτοιες περιπέτειες.

Έχουμε επίσης χρέος να τιμήσουμε τους ήρωες που αντιστάθηκαν καθόλη τη διάρκεια της επταετίας υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία και την ελευθερία.

Σήμερα αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και των θεσμών της ενώ παλεύουμε για την απομόνωση του διχαστικού λόγου, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που την υπονομεύουν. Με αυτά τα συστατικά αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος κι έτσι θα οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές μέλλον ευημερίας και προόδου για όλους τους Έλληνες».

Αλλάζει πίστα ο Σταϊκούρας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό