32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης: Για πού ετοιμάζει βαλίτσες ο πρωθυπουργός

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, με βασικό αντίπαλο την αδιαφορία των πολιτών και άγνωστο Χ την αποχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει βαλίτσες.

Όχι για την Επιτροπή, αφού η ρητή και κατηγορηματική του διάψευση κάθε ενδεχόμενου να μετακομίσει στις Βρυξέλλες δεν μπορεί παρά να ληφθεί τοις μετρητοίς, αλλά για μία σειρά προγραμματισμένων ταξιδιών.

Η D-Day στη Νορμανδία, η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η Ιορδανία

Εν μέσω προεκλογικής καμπάνιας, την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Νορμανδία, για τις εκδηλώσεις των 80 ετών από το D-Day, την απόβαση των συμμάχων που ουσιαστικά σήμανε το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Κατά πληροφορίες, η επίσκεψη αυτή θα συνδυαστεί και με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία της Λορεάν, όπου «χτίζονται» οι ελληνικές φρεγάτες.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα για το τελικό σπριντ προς τις κάλπες και τη συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Ακολούθως, και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ιορδανία στις 11 Ιουνίου, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Αμέσως μετά θα συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη της Λουκέρνης για την Ουκρανία.

Η κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες

Στις 17 του μηνός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι παρών σε μία από τις, πιθανώς, κρισιμότερες άτυπες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Εκεί θα εξεταστούν κατ’ αρχάς τα ενδεχόμενα και οι πιθανές λύσεις για την προεδρία της Επιτροπής, αναλόγως και των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και των συσχετισμών δυνάμεων που θα έχουν διαμορφωθεί στο νέο ευρωκοινοβούλιο.

Στη συνάντηση αυτή θα φανεί αν πράγματι θα έχει πιθανότητες εκλογής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αν υπάρχουν περιθώρια συμμαχιών του ΕΛΚ και με ποιους για κάποιο άλλο πρόσωπο, ή αν τελικώς θα προκύψει κάποιο αδιέξοδο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 24ης Ιουνίου.

Στο τραπέζι με Τουρκία, Β. Μακεδονία, Αλβανία

Θα ακολουθήσει ένα ακόμη σημαντικό ταξίδι στις 11 Ιουλίου, οπότε ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον για την ετήσια Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, χώρες με τις οποίες εκδηλώνονται πολλαπλές εντάσεις τους τελευταίους μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό