33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Μητσοτάκης για Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  από τις Βρυξέλλες σε δηλώσεις του.

«Στο άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο θα κάνουμε την πρώτη και ελπίζω και την τελευταία συζήτηση για την κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης για τον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο. Το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα προσέρχεται σε αυτήν την διαπραγμάτευση ως ο νικητής των ευρωεκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί την συνέχιση της προεδρίας της κυρίας Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, θα συζητηθούν  εκτός από τις  κατανομές των θέσεων και οι ουσιαστικές πολιτικές που η Ευρωπαΐκή Ένωση θα πρέπει την να εφαρμόσει την ερχόμενη πενταετία. «Θεωρώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό την ατζέντα το του ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος όπως θα εκφραστεί ελπίζω μέσω της νέας προέδρου της επιτροπής δίνει έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας στα ζητήματα της μετανάστευσης στα ζητήματα της κοινής αμυντικής πολιτικής αλλά και στον τρόπο με τον οποίον η πράσινη μετάβαση δεν θα σημειώσει τελικά να τους αγρότες τους κτηνοτρόφους και τους άλλης μας. Η συζήτηση που θα γίνει όπως είπα δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα αλλά αφορά πρωτίστως τις πολιτικές. Οπότε είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτήν και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και τους επικεφαλής του CDU Φρίντριχ Μερτς και του Partido Popular της Ισπανίας, Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα συντονισμού ενόψει της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ και ενόψει της νέας περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε η αριθμητική στο νέο ευρωκοινοβούλιο εξασφαλίζει με άνεση στη συμμαχία ΕΛΚ-Σοσιαλιστών-Φιλελεύθερων με τις 406 έδρες τις ψήφους που απαιτούνται (361) για την επανεκλογή της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν, το αργότερο έως τις 18 Ιουλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό