20.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Μόνη λύση η δημιουργία δύο κρατών – Έκκληση για κατάπαυση πυρός

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιβάλλεται αυτοσυγκράτηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο για να επαναφέρουμε στο τραπέζι τη μόνη πολιτική λύση η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει το δομικό πρόβλημα της Μέσης Ανατολής που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία δυο κρατών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Σύνοδο της ΕΕ με χώρες του Κόλπου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Αυτό το ανώτατο συμβούλιο μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Η Ελλάδα βρίσκεται στον νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και προφανώς έχει κάθε επιθυμία να εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Κόλπου. Άλλωστε σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τα 6 κράτη.

Είναι απαραίτητο όμως να εμβαθύνουμε περισσότερο τις σχέσεις και ως ΕΕ ειδικά σε μια εποχή που η συνεργασία μας είναι όλο και απαραίτητη καθώς η ευρύτερη Μέση Ανατολή κινδυνεύει με μια στρατιωτική ανάφλεξη και είναι σημαντικό να επαναλάβουμε την έκκλησή μας για μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η αδιανόητη ανθρωπιστική καταστροφή και ο νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε μια Γάζα στα πλαίσια του νόμιμου δικαιώματος που έχει το Ισραήλ να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις.

Όμως αυτή τη στιγμή αυτό που επιβάλλεται πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η αυτοσυγκράτηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο για να επαναφέρουμε στο τραπέζι τη μόνη πολιτική λύση η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει για το δομικό πρόβλημα της Μέσης Ανατολής που δεν είναι άλλη από την δημιουργία δυο κρατών τα οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν σε ειρήνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του το δομικό πρόβλημα το οποίο οδηγεί αυτή την περιοχή σε καθεστώς βέβαιης ανάφλεξης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό