20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης για άλμα ανάπτυξης 16,2%: Tο 3μηνιαίο ΑΕΠ ήδη πάνω από τα προπανδημικά  επίπεδα

Ειδήσεις Ελλάδα

“Tο τριμηνιαίο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα προπανδημικά επίπεδα” υπογραμμίζει σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρετίζοντας το άλμα 16,2% το 2ο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2020, βάσει των εποχικών διορθωμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. 

“Η ελληνική οικονομία υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες” τονίζει ο πρωθυπουργός σε tweet του. 

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των ετήσιων εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η αναθεώρηση αναμένεται με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις 4 Οκτωβρίου και ο πήχης αναμένεται να μπει σαφώς ψηλότερα σε σχέση με την τρέχουσα επίσημη εκτίμηση για μεγέθυνση 3,6%. 

“Η ελληνική οικονομία μεγεθύνεται κατά 16,2% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες. Ακόμη και σε μια περίοδο με τοπικά απαγορευτικά, το τριμηνιαίο ΑΕΠ είναι ήδη πάνω από τα προπανδημικά  επίπεδα. Παραμένουμε επικεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που παρέχουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στα αγγλικά στο λογαριασμό του στο Twitter.

Greece’s economy surges 16.2% year on year in the 2nd quarter, shattering expectations. Even during a period with partial lockdowns, quarterly GDP is already above pre-pandemic levels. We remain focused on reforms that deliver inclusive growth and raise living standards for all.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2021

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό