17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μην αγοράζεις στο παιδί όλα αυτά που ήθελες εσύ μικρός

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αλήθεια είναι πως το χάσμα γενεών είναι εμφανές. Οι άνθρωποι που έχουν τώρα παιδιά μεγάλωσαν σε μία κοινωνία με πολύ λιγότερα σε αντίθεση με τα παιδιά του σήμερα, που ζουν μέσα στην αφθονία. Όμως αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι καλό.

Από την μία, είναι καλό να ζεις μία άνετη ζωή. Από την άλλη δεν είναι καλό να υπερκαταναλώνεις και να ζεις για να αγοράζεις. Και όταν αγοράζουμε στα παιδιά μας τα πάντα, απλά και μόνο επειδή εμείς δεν είχαμε τα πάντα, τους περνάμε ακριβώς αυτό το μήνυμα.

Μάθε μου τα πράγματα που θα ήθελες να είχες μάθει μεγαλώνοντας! Τώρα που μεγαλώσαμε τι είχε τελικά την μεγαλύτερη αξία; Το παιχνίδι που μας αγόρασαν ή το παιχνίδι που δεν είχαν χρόνο να παίξουν μαζί μας; Το κινητό που μας πήραν δώρο για να “μιλάμε” ή που δεν πρόσεξαν ποτέ, το πόσο σιωπηλοί ήμασταν μέσα μας;

Το ποδήλατο που μας αγόρασαν ή που δεν μας έμαθαν να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε και να σκουπίζουμε τις πληγές; To ρολόι που μας πήραν ή που δεν μας έμαθαν την πραγματική αξία του χρόνου;

Ξέρουμε πολύ καλά που υπήρχε η πραγματική αξία και που μια εφήμερη χαρά…που γράφτηκε μια όμορφη ανάμνηση και που ξοδεύτηκε χαμένος χρόνος…που μας είπαν ένα ναι που τελικά ένα οχι, θα μας είχε μάθει περισσότερα… Τώρα λοιπόν που μεγαλώσαμε, ας διδάξουμε στα παιδιά μας σοφότερα πράγματα από εκείνα που εμείς διδαχθήκαμε!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό