23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με 68% , νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ευρεία νίκη (συγκεντρώνει το 68% των ψήφων) ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Την καθαρή επικράτηση του Ν. Ανδρουλάκη αναγνώρισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί. 

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση  και με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 82%, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 68%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 32% των συνολικών ψήφων.

Η δήλωση Παπανδρέου

Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. 

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. 

Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. 

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. 

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά. 

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. 

Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη. 

 Τα συγχαρητήρια Λοβέρδου 

Συγχαρητήρια έδωσε στον νέο αρχηγό και ο  Ανδρέας Λοβέρδος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους, γιαυτό και η εκλογική επιτροπή έδωσε παράταση επιπλέον μισής ώρας.

Συγχαρητήρια επίσης έστειλαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης. 

Ο τελευταίος με ανάρτηση στο twitter όπου έγραψε: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη. Του εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Πρώτη συνθήκη για την ανάταξη της παράταξης η ενότητά της»

Ανδρουλάκη ψήφισε και το Λονδίνο

 Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που λειτούργησε στο Λονδίνο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ψήφισαν συνολικά 121 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 76, Γιώργος Παπανδρέου 44. Υπήρξε και ένα λευκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είχαν ψηφίσει 224 ψηφοφόροι. Δηλαδή 46% περισσότεροι από τη σημερινή διαδικασία.

Στην πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης του ΚΙΝΑΛ είχαν λάβει κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό