12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με 374 άλογα η νέα BMW M240i Coupe

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW έδωσε μια σειρά spy φωτογραφιών της νέας 2-Series coupe, η οποία αναμένεται πως θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Το αυτοκίνητο θα παραμείνει πισωκίνητο καθώς βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR και μηχανικά εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στην 2 Series Gran Coupe.

Η έκδοση M240i Coupe θα φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 374 ίππων και θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το σύστημα τετρακίνησης xDrive να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.
Η νέα Σειρά 2 θα έχει σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους 50:50 ανά άξονα και η κορυφαία έκδοση M2 θα φορά τον S58 twin-turbo 3,0-λιτρο κινητήρα των νέων X3 M και X4 M, ο οποίος στη περίπτωση της M2 θα αποδίδει κοντά στα 420-430 άλογα, με 550 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα σχεδόν 285 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ενεργού M διαφορικού.
Ανεξαρτήτως κινητήρα, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupe θα διαθέτουν βελτιωμένο πλαίσιο που θα προσφέρει 12% μεγαλύτερη στατική στρεπτική ακαμψία συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ τα αυξημένα μετατρόχια συμβάλλουν στις κλίσεις του αμαξώματος και τις διακυμάνσεις φορτίου όταν το όχημα στρίβει με υψηλές ταχύτητες.

Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupe θα έχουν στον βασικό εξοπλισμό αμορτισέρ με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής τους, η ακριβής ρύθμιση των οποίων πετυχαίνει μία βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Το Adaptive M Chassis και το σύστημα Variable Sports Steering βρίσκονται στον πρόσθετο εξοπλισμό.
Χάρη στο εμπρός σπόιλερ, στο εμπρός splitter, στα air curtains, στους ανεμοθραύστες, στην ποδιά στον πίσω άξονα, αλλά και στα δυναμικά αεροδυναμικά στοιχεία του πατώματος, η νέα Σειράς 2 Coupe έχει 50% μικρότερη άντωση στον εμπρός άξονα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό