27.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Με 280 “ηλεκτρικούς” ίππους η Alfa Romeo Junior Veloce!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η Alfa Romeo παρουσίασε το ολοκαίνουριο compact SUV της, την Junior, στα μέσα του περασμένου Απριλίου, ανακοίνωσε ότι θα είναι διαθέσιμο τόσο ως “Ibrida”, ως υβριδικό δηλαδή, όσο και ως “Elettrica” και μάλιστα σε δύο εκδόσεις: την βασική με 156 ίππους και 410 χιλιόμετρα αυτονομίας και την πιο σπορ Veloce. Τότε όμως, το εν λόγω μοντέλο ήταν γνωστό ως Milano και η Veloce ήταν ικανή για 240 αμιγώς ηλεκτρικούς ίππους. Τώρα, ούτε το ένα ισχύει καθώς η ιταλική κυβέρνηση “ανάγκασε” την Alfa Romeo να μετονομάσει το μοντέλο της σε Junior, ούτε το άλλο καθώς η εταιρία ανακοίνωσε λίγο πριν το δυναμικό ντεμπούτο της ότι η Alfa Romeo Junior Veloce είναι ικανή για 280 ίππους, όσους οι αντίστοιχες Giulia, Stelvio και Tonale και 345 Nm ροπής!
Δεν είναι όμως μόνο η αυξημένη ισχύς που κάνει την Junior… Veloce. Κάθε εξέλιξη του design εστιάζει στην μεγιστοποίηση της απόδοσης, το κράτημα στον δρόμο και την αγνή ευχαρίστηση που προσφέρει η οδήγηση. Το νέο καλιμπράρισμα του συστήματος διεύθυνσης κάνει το τιμόνι της Junior Veloce το πιο άμεσο στην κατηγορία (14.6) και εξαιρετικά ακριβές ενώ η σπορ ανάρτηση μειώνει την απόσταση από το έδαφος σε σύγκριση με την βασική έκδοση κατά 24 χιλιοστά. Νέες είναι και οι αντιστρεπτικές ράβδοι τόσο εμπρός όσο και πίσω εξασφαλίζοντας ακόμα καλύτερο έλεγχο των κλίσεων και άρα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και το σύστημα πέδησης αποτελείται πλέον από δίσκους 380 χιλιοστών με 4-πίστονες, monobloc δαγκάνες στους τροχούς του εμπρός άξονα. Για την μεγιστοποίηση της πρόσφυσης σε κάθε πιθανό σενάριο φροντίζει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen σε συνδυασμό με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων 20’’ και οι στόχοι για την Junior Veloce είναι ακριβώς οι ίδιοι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover. Μία Alfa Romeo πρέπει να είναι το απόλυτο στάνταρ όσον αφορά στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την οδική συμπεριφορά ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία βρίσκεται, οπότε η Junior Veloce δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα μηχανικών που είναι υπεύθυνη για μοναδικά projects όπως η 4C, η 8C, η Giulia και η Stelvio Quadrifoglio, η Giulia GTA και η 33 Stradale!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η επίσημη παρουσίαση της Junior Veloce στους εκπροσώπους του ειδικού τύπου θα λάβει χώρα στην πίστα του Balocco. Για πρώτη φορά, οι καλεσμένοι της Alfa Romeo θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε ολόκληρη την πίστα “Langhe” που μέχρι τώρα αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο των μηχανικών και των οδηγών που εξελίσσουν τα μοντέλα της ιταλικής μάρκας. Σε αυτό το κομμάτι ασφάλτου εξελίχθηκαν όλα τα μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών αλλά αυτή η πίστα μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων ήταν και το σπίτι της ιστορικής, αξέχαστης “Alfa Corse” που την χρησιμοποιούσε για τις δοκιμές όλων των αγωνιστικών που λάμβαναν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις (F1 – DTM – Super Turismo).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό