19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με 20 δολάρια στην τσέπη έχτισε μία αυτοκρατορία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες ντάμπλινγκς στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Ο Γιανγκ Μπινγκ-γι, ο οποίος ίδρυσε την ταϊβανέζικη αλυσίδα εστιατορίων Din Tai Fung, «έφυγε από τη ζωή ειρηνικά» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Γεννημένος το 1927 στη βόρεια επαρχία Σανσί της Κίνας, ο Γιανγκ μετανάστευσε στην Ταϊβάν όταν ήταν 20 ετών με 20 δολάρια στην τσέπη.

Άνοιξε ένα μικρό κατάστημα στην Ταϊπέι με τη σύζυγό του, ονομάζοντάς το Ding Tai Fung και πουλούσε μαγειρικό λάδι και σιάο λονγκ μπάο, κινεζικά ντάμπλινγκς στον ατμό, που φτιάχνονται συχνά με χοιρινό.

Η επιχείρηση απογειώθηκε και το εστιατόριο έγινε συνώνυμο των ντάμπλινγκς, προσφέροντας παράλληλα άλλα παραδοσιακά πιάτα όπως ψωμάκια στον ατμό και ρύζι τηγανητό με αυγά. Επεκτάθηκε σε franchise, με καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη.

Ακολούθησε περαιτέρω αναγνώριση όταν του απονεμήθηκε το πρώτο αστέρι Michelin το 2009 και συμπεριλήφθηκε ως ένα από τα «καλύτερα ταξιδιωτικά franchise του κόσμου» στη λίστα ταξιδιών του CNN το 2014.

Το εστιατόριό του στον ουρανοξύστη Taipei 101 φιλοξένησε τον σταρ του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ το 2013, ο οποίος δείπνησε και έφτιαξε μαζί με τους σεφ ντάμπλινγκς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό