30.6 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Με Χάκπο «οδηγό» η Ολλανδία στα προημιτελικά, 3-0 την Ρουμανία που αποχαιρετά [vids]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ολλανδία πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024 μετά την νίκη με πειστική εμφάνιση κόντρα στην Ρουμανία με 3-0. Οι Κόντι Χάκπο (20′) και Ντόνιελ Μάλεν δις (83′, 90+3′), ήταν οι σκόρερς για τους «οράνιε», οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στους «8» είτε την Τουρκία είτε την Αυστρία το Σάββατο (06/07, 22:00). Ο εξτρέμ της Λίβερπουλ είχε γκολ και ασίστ. 

Ένας Χάκπο ήταν αρκετός

Το σύνολο του Έντι Ιορντανέσκου είχε μία καλή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο με κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτα 20 λεπτά, αλλά η Ολλανδία κατάφερε και προηγήθηκε με τον Χάκπο, ο οποίος με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Αντρέι Νίτα για το 1-0 (20′). 

Οι «οράνιε» είχαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Στέφαν Ντε Φράι πέρασε λίγο έξω από την εστία του Νίτα στο 26′. 

Έχασε τα… άχαστα αλλά βρήκε τα γκολ-πρόκρισης η Ολλανδία

Η Ολλανδία συνέχισε την υψηλή πίεση και βρήκε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Συγκεκριμένα, ο Μέμφις Ντεπάι βρέθηκε στα έξι μέτρα από το τέρμα του Νίτα, αλλά ο πρώην παίκτης των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αστόχησε, διότι ο δεξιός μπακ της Ρουμανίας, ο Αντρέι Ράτιου φώναξε «παρών» (54′). 

Μετά από λίγο, οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν βρέθηκαν πάλι «κοντά» με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να αστοχεί σε κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι των Ρουμάνων στο 56ο λεπτό. 

Στο 83ο λεπτό, ο Χάκπο με μία πανέμορφη ενέργεια από τα αριστερά βρήκε τον Μάλεν, ο οποίος σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0 στην αναμέτρηση.

Το… κερασάκι στην τούρτα πέτυχε πάλι ο Μάλεν στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, κάνοντας το τελικό 3-0 (90+3′). 

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Χάκπο, ανέβηκε στην 3η θέση των σκόρερ της Ολλανδίας σε γκολ στην διοργάνωση και ισοβαθμεί με τον Ντένις Μπέργκαμπ που το κατάφερε το 1992 και τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ που πέτυχε τρία γκολ το 2020. Δεύτερος στην λίστα είναι με τέσσερα ο Ρουντ Βαν-Νίστελροϊ (2004) με τον Πάτρικ Κλάιφερτ (2000) και στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Μάρκο Φαν Μπάστεν με πέντε, ο οποίος το έκανε στην μοναδική κατάκτηση Euro των «οράνιε», το 1988. 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτα, Μόγκος (38′ Ραγκόβιτσαν), Μπούρτσα, Ντραγκούσιν, Ράτιου, Μάριν (72′ Τσικαλντάου), Ραζβάν Μάριν, Στάντσιου (88′ Ολάριου), Χάτζι (72′ Αλίμπετς), Μαν, Ντράγκους (72′ Μιχάιλα). Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούγκεν, Άκε (69′ Φαν Ντε Φεν), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ντούμφρις, Σούτεν (69′ Φέρμαν), Ρέιντερς, Σίμονς, Μπέργκβαϊν (46′ Μάλεν), Ντεπάι (90+2′ Μπλιντ), Χάκπο (84′ Βέγκχορστ). 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό