14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με φύλακα-άγγελο τον Κουρτουά το Βέλγιο έκαμψε τον Καναδά – Δείτε τα highlights

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων» έπιασε και πέναλτι και χάρη σε γκολ του Μπατσουαγί οι Ευρωπαίοι επικράτησαν με 1-0

Με γκολ του Μιτσί Μπατσουαγί στην εκπνοή του ημιχρόνου (44΄) το Βέλγιο επικράτησε 1-0 του Καναδά στην Αλ Ραγιάν, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Καλύτερος στο πρώτο μισό του παιχνιδιού ο Καναδάς, έχασε πέναλτι με τον Αλφόνσο Ντέιβις (11΄), που «νικήθηκε» από τον Τιμπό Κουρτουά.

Ο γκολκίπερ του Βελγίου ήταν φύλακας-άγγελος, καθώς σταμάτησε και τις άλλες ευκαιρίες του Καναδά, ο οποίος έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Το ματς

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι το Βέλγιο θα έμπαινε πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά ήταν ο Καναδάς αυτός που πατούσε καλύτερα, έχοντας από νωρίς και την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, αφού πήρε πέναλτι για χέρι του Καράσκο στο 8′. Ένα πέναλτι που εκτελέστηκε στο 11′ και δεν έφερε το προβάδισμα για τους Καναδούς, αφού ο Κουρτουά νίκησε τον Ντέιβις.

Τρία λεπτά μετά, στο 14′, θα μπορούσε να δοθεί και νέο πέναλτι κατά των Βέλγων, αυτή τη φορά για ανατροπή του Μπιουκάναν από τον Βερτόνγκεν, αλλά τελικά δόθηκε -κακώς- οφσάιντ, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να μην έχει καθόλου καθαρό μυαλό, όπως έδειξε και το μεγάλο -και ασυνήθιστο για τον ίδιο- λάθος του Ντε Μπρόινε σε ιδανική αντεπίθεση στο 19′.

Όπως και να έχει, το Βέλγιο προσπαθούσε να αποκτήσει ρυθμό και στο 23′ είχε την πρώτη του ευκαιρία με τον Μίλνερ να προλαβαίνει να κοντράρει το σουτ του Μπατσουαγί, σε μια φάση στην οποία ο Αζάρ εντυπωσίασε με το κοντρόλ που έκανε στη βαθιά μπαλιά που δέχθηκε.Από εκεί και πέρα, ο Καναδάς διατήρησε τον έλεγχο, παρέμενε καλύτερος και είχε νέα φάση στο 30′ με τον Τζόνστον, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κουρτουά, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με το Βέλγιο να ψάχνεται, αδυνατώντας να δημιουργήσει κάτι καλό.

Μέχρι που το έκανε, τελικά, με τρόπο που δεν συνηθίζει…Με τη βαθιά μπαλιά, δηλαδή, του Αλντερβάιρελντ για τον Μπατσουαγί, ο οποίος εκτέλεσε στην κίνηση για το 1-0 στο 44ο λεπτό, στέλνοντας τους «κόκκινους διάβολους» στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπιουκάναν έχασε, από κοντά, μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να έρθει και στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48′, από την ωραία ενέργεια και σέντρα του Εουστάκιο για τον Ντέιβις που έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Μια φάση που μπορεί να μην έφερε γκολ, έδωσε όμως έξτρα πίστη στον Καναδά, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Από την άλλη πλευρά, το Βέλγιο δεν εντυπωσίαζε με την απόδοσή του αλλά θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι στο 67′, όταν ο Ντε Μπρόινε έφυγε από δεξιά και έκανε το γύρισμα για τον Μπατσουαγί, αλά ο Λαρέγια αντέδρασε εκπληκτικά με τάκλιν και κόντραρε το σουτ.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε στο 1-0 και ο Καναδάς είχε ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, απειλώντας στο 80′ με την κεφαλιά του Λάριν, μετά τη σέντρα από δεξιά, που μπλόκαρε ο Κουρτουά.Φάση που ήταν και η τελευταία καλή στο παιχνίδι, με τους Βέλγους να κρατάνε το 1-0 και να πατάνε από την 1η αγωνιστική στην 1η θέση του ομίλου τους.

Βέλγιο: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46′ Ονάνα), Καράσκο (46′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62′ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78′ Οπέντα)

Καναδάς: Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81′ Οσόριο), Χόιλετ (58′ Λάριν), Μπιουκάναν (81′ Μίλαρ), Χάτσινσον (58′ Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαριεά (74′ Αντεκούγκμπε)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό