16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με το 1.60 του Τσιτσιπά κόντρα στον Μπάες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τέταρτη μέρα του Αυστραλιανού Όπεν συνεχίζει με δυνατές αναμετρήσεις και τον Στέφανο Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει τον Σεμπάστιαν Μπαές από την Αργεντινή. Ποντάρισμα σε τέσσερις επιλογές από το 1.60 έως το 5.34 από το πρόγραμμα της Πέμπτης (20/01).

(Μετά τις 05:00) Σεμπάστιαν Μπαές(Νο88) – Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4): Μπαίνει στη μάχη του β’ γύρου του Αυστραλιανού Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη που αυτή το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) προκρίθηκε στον τρίτο γύρο. Ομολογουμένως ο Στέφανος δεν έπιασε υψηλή απόδοση κόντρα στον Ίμερ, υπήρξαν στιγμές που ήταν νωθρός, ψαχνόταν. Λογικό πάντως, καθώς μετά το ATP Cup δεν πήρε μέρος σε κάποιο τουρνουά. Ακόμα και έτσι όμως επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-3 του Σουηδού.

Ο Μπαές είναι ένας αθλητής που ποντάρει πολλά στα δυνατά χτυπήματά του, αυτό είναι και το όπλο του. Ωστόσο αρκεί μόνο αυτό απέναντι τον Στέφανο, που έχει εξαιρετικό backhand και όταν παίζει άμυνα δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις εύκολα; Ο Μπαές μέχρι ενός σημείου λόγω ρυθμού μπορεί να ζορίσει τον Τσιτσιπά, αλλά τίποτα παραπάνω. Η νίκη του Έλληνα πρωταθλητή πιέζεται έντονα τις τελευταίες ώρες και έχει κατρακυλήσει στο 1.06. Στο 1.60 το ακριβές σκορ 3-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά, φυσιολογική τιμή, μπορεί να σταθεί.

(Μετά τις 05:30) Γκριγκόρ Ντιμιτρόβ (Νο28) – Μπενουά Περ (Νο56): Έχει πέσει στο ranking ο Βούλγαρος, αλλά προσπαθεί να αναρριχηθεί ξανά μετά από μια άσχημη περίοδο. Εξάλλου είναι ένας παίκτης που έχει για career high το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γάλλος από την άλλη είναι ένας υπολογίσιμος παίκτης. Μην μας ξεγελάει το Νο56, έχει φτάσει στο παρελθόν ως το Νο18. Πολύ έμπειρος, απρόβλεπτος και διαχειρίζεται άψογα τα mind games.

Ο Ντιμιτρόβ στην πρεμιέρα του άφησε εκτός τον πιτσιρικά (γεννημένος τον Νοέμβριο του 2001) Λεχέτσκα από την Τσεχία, που ήρθε απ΄τα προκριματικά και του πήρε ένα σετ. Ο Περ από την άλλη πλευρά σ΄ ένα ματς που κράτησε αρκετή ώρα απέκλεισε τον Τιάγκο Μόουρα Μοντέιρο από τη Βραζιλία και την αναμέτρηση να κρίνεται στο πέμπτο σετ.

Ο Ντιμιτρόβ είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος αθλητής, ωστόσο η νίκη στο 1.16 είναι αποτρεπτική και εκτός τόπου. Ο Γάλλος στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει αθλητές του Top-10, έχει πλουραλισμό στο παιχνίδι του και δεν κάνει εύκολα λάθη. Παρόλα αυτά ξόδεψε και πολλές δυνάμεις στον πρώτο γύρο. Αυτή είναι η πέμπτη τους συνάντηση, εάν συνυπολογίσουμε και τα Futures το 2008. Η παράδοση είναι με το μέρος του Περ μάλιστα με 3-1. Στο 1.91 το over 3,5 σετ στο παιχνίδι έχει αξία. Για τους πιο ρισκαδόρους το 5.39 για τη νίκη του Περ είναι πολύ τσιμπημένη και αξίζει το ρίσκο.

Σουάι Ζανγκ (Νο74) – Έλενα Ριμπάκινα (Νο12): Δέκα χρόνια νεαρότερη η Ριμπάκινα από την Κινέζα που σε δύο μέρες γίνεται 33. Έχουμε ένα σταύρωμα εδώ που υπάρχει και διαφορά κλάσης. Κάτι που αποτυπώνεται και στο ranking. Η Ριμπάκινα πήγε στη Μελβούρνη φορμαρισμένη, δυσκολεύτηκε από την Ντίγιας, αλλά επικράτησε στο τρίτο σετ. Η Ζανγκ δεν έχει τα όπλα και την ποιότητα της αντιπάλου της. Πήρε καλή νίκη βέβαια κόντρα στην Γκόλουμπιτς, αλλά από εκεί και πέρα έχει δείξει πως κόντρα σε αθλήτριες της πρώτης 20άδας έχει θέματα.

Μετά τον χαμένο τελικό στην Ανζέ (2-0 από τη Ντιατσένκο), ακολούθησαν άλλες τρεις ήττες από Πόντσετ, Μπουρέλ και Κόνταβεϊτ. Όλα αυτά σε διάστημα ενός μήνα. Η Ριμπάκινα έχει δώσει πιο δύσκολα παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες, είναι επιθετική, έχει εκπληκτικά χτυπήματα και η Ζανγκ θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να παίξει άψογη άμυνα ώστε να αντιμετωπίσει την Καζάκα. Έχει τη φόρμα και τις ικανότητες για να προκριθεί η Ριμπάκινα, ενώ και τις δύο φορές που αντιμετώπισε τη Ζανγκ το 2020 επικράτησε με 2-0 σετ. Στο 1.87 το -5,5 games χάντικαπ για την Καζάκα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπαές- Τσιτσιπάς: 3-0 σετ Τσιτσιπάς (απόδοση 1.60), μετά τις 05:00
Ντιμιτρόβ – Περ: Over 3,5 σετ (απόδοση 1.91), μετά τις 05:30
Ντιμιτρόβ – Περ: Νίκη Περ (απόδοση 5.39), μετά τις 05:30
Ζανγκ – Ριμπάκινα: Ριμπάκινα με -5,5 games χάντικαπ (απόδοση 1.87), μετά τις 06:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό